Liudininkų pasakojo, kad studentas, atvykęs pagal mainų programą iš Vokietijos į stažuotę minėtame banke Londone, staiga nukrito duše ir iškart mirė. M. Erhardtui buvo likusios tik septynios dienos iki praktikos pabaigos.

Apie tai, kad studentas iš Vokietijos tris dienas iš eilės darbo vietą palikdavo šeštą valandą ryto, pranešė anoniminis šaltinis „Wall Street Oasis“ tinklapyje. Anot šaltinio, vokietis sirgo epilepsija.

Stažuotojų išnaudojimas yra įprasta praktika didžiausiuose bankuose, rašoma „Wall Street Oasis“. Schema, kai iš darbo pasitraukiama ankstų rytą, o vos po poros valandų vėl grįžtama dirbti, – vadinama „magiška karusele“.

Vienas 20-metis pasakojo „The Evening Standard“ 2011 metais, kad „stažuotojai dirba tiek valandų, kiek jiems liepia“. Pasak jo, „kiekvieno praktikanto baisiausias košmaras būdavo vadinamoji „magiška karuselė“ – kai išsikviesdavai taksi, kad septintą ryto tave nuvežtų namo, ten nusiprausdavai po dušu, persirengdavai ir tuo pačiu taksi grįždavai į darbą“.

„The Independent“ remiasi buvusiu investicinio banko darbuotoju, kuris patvirtino, kad praktikantams paprastai tenka dirbti po 14 valandų per dieną, o bendras darbo valandų skaičius per savaitę dažnai siekia 100-110.

Stažuotojai „Bank of America“ Londono padalinyje paprastai gauna 2,7 tūkst. svarų sterlingų (4,1 tūkst. JAV dolerių) per mėnesį.

Banko atstovai patvirtino savo laikinojo darbuotojo mirtį. Pasak Tarptautinių ryšių departamento vadovo Johno McIvoro, stažuotojas buvęs „nepaprastai darbštus“ ir naujiena apie jo mirtį darbuotojus „šokiravusi“.