Tarp protestuojančių, atstovaujančių įvairioms religijoms, yra ir politikės bei televizijos žvaigždės. Hidžabų protesto dalyvės paragino vyriausybę „garantuoti Švedijos musulmonėms teisę į... religinę laisvę“.

Išpuolis prieš musulmonę Švedijoje įvyko šeštadienį, rugpjūčio 17 dieną. Užpuolikas nuplėšė moters hidžabą ir trenkė jos galvą į automobilį. Nukentėjusioji buvo nuvežta į ligoninę. Aukos draugai Švedijos žiniasklaidai teigė, kad užpuolikas moteriai nepagailėjo rasistinių užgauliojimų.

Išpuolis surengtas Stokholmo priemiestyje, užpulta moteris laukiasi kūdikio. Šiuo metu incidentą tiria policija.

„Fašizmo maršas“

Naudodamos raktinį žodį #hijabuppropet, moterys visoje Švedijoje „Twitter“ bei kituose socialiniuose tinkluose publikavo savo nuotraukas, kuriose įsiamžino dėvinčios hidžabus. Tarp protestuotojų yra ir įstatymų leidėjos Asa Romson bei Veronica Palm, taip pat televizijos laidų vedėja Gina Dirawi.

Šios protesto kampanijos šalininkės tvirtina norinčios atkreipti dėmesį į „diskriminaciją, su kuria susiduria musulmonės“ Švedijoje.

„Manome, kad pakanka priežasčių šalies – kurioje neapykantos nusikaltimų prieš musulmonus skaičius auga ir kurioje moterys riša savo hidžabus ypač stipriai, kad jie nebūtų nuplėšti – premjerui ir kitiems politikams imtis veiksmų fašizmo maršui sustabdyti“, - teigia protestuotojos laikraštyje „Aftonbladet“ išspausdintame pranešime.

Reaguodama į tai, teisingumo ministrė Beatrice Ask pareiškė, jog tokie išpuoliai „turi būti vertinami labai griežtai“, skelbia naujienų agentūra TT. Antradienį, rugpjūčio 20 dieną, ministrė turėtų susitikti su protestuotojomis.