Jis turėjo ką pasakyti ir JAV prezidentui Barackui Obamai, kuris reiškė nerimą dėl smurtinių priemonių prieš Broliją, nulėmusių daugiau kaip 700 žmonių žūtį. "Nemokykit mūsų, kaip elgtis su Brolijos terorizmu", - pareiškė M. Badras.

O dėl pagalbos pinigų, sako jis, tai B.Obama gali juos pasilaikyti ir "eiti velniop".

M.Badras, kaip ir daugelis liberalais save laikančių egiptiečių, turi mažai kantrybės dėl žmogaus teisių gynimo grupių, kurios vadina represijas demokratijos pralaimėjimu.

"Tai, ką dabar išgyvena Egiptas, yra kaina, didelė kaina už (tai, kad) atsikratytume Brolijos fašistinės grupės, kol ji visko neperėmė ir visų mūsų neišvarė", - telefonu agentūrai „Reuters“ sakė 28 metų M.Badras.

M.Badras ir kiti du 30-ies dar neturintys judėjimo "Tamarud" steigėjai birželio 30 dieną ragino milijonus egiptiečių išeiti į gatves ir reikalauti nuversti Musulmonų brolijos iškeltą prezidentą Mohamedą Mursi.

„Tamarud“ protestai paskatino armiją liepos 3 dieną nušalinti M.Mursi, o šią savaitę visoje šalyje įsiplieskė smurtas – po to, kai saugumo pajėgos išvaikė M.Mursi šalininkų, reikalaujančių grąžinti jį į postą, sėdimuosius protestus.

Pastarosiomis dienomis buvo padeginėjami ir puldinėjami vyriausybiniai pastatai ir bažnyčios, o M.Badras – kaip ir armija bei jos paskirta laikinoji vyriausybė - dėl to kaltina Musulmonų broliją ir jos šalininkus.

M.Badras, kuris yra žurnalistas, mano, kad Egiptas – labai svarbi arabų valstybė – gali nusiristi į pilietinį karą. Tačiau jis vis tiek galvoja, kad pirmojo laisvai išrinkto šalies prezidento nušalinimas buvo teisingas sprendimas, ir teisina kariškių elgesį prasidėjus smurtui.

"Nemačiau nieko bloga iš armijos (pusės). Jie nesikišo į politiką ir aš esu to liudininkas, - sakė M.Badras. – Aš pats remiu jos sprendimus ir be jokių instrukcijų manau, kad jie yra teisingi bei vedantys mus ten, kur norime (nueiti)".

Kaip ir armijos vadas Abdel Fattahas al Sisi, M.Badras laiko Musulmonų broliją teroristine organizacija, keliančia grėsmę Egiptui, kuriame yra Sueco kanalas ir kuris dėl savo 1979 metų taikos sutarties su Izraeliu yra gyvybiškai svarbus Artimųjų Rytų stabilumui.

Pasak M.Badro, jį nuliūdino B.Obamos pastabos, kuriomis jis pasmerkė kariškių veiksmus prieš Musulmonų brolijos protestus, ir sprendimas atšaukti bendras karines pratybas bei keturių JAV gamybos naikintuvų F-16 pristatymą Egiptui.

Vašingtonas Egiptui teikia 1,3 mlrd. dolerių vertės karinę pagalbą ir maždaug 250 mln. dolerių ekonominę pagalbą kasmet.

"Sakau jums, prezidente Obama: kodėl jums ir jūsų mažai, beprasmei pagalbai nenuėjus velniop?" – pareiškė M.Badras, kuris apkaltino Vašingtoną "nepriimtinu kišimųsi į Egipto vidaus reikalus".

Pasak aktyvisto, jo judėjimas sutiko paremti raginimą įteikti peticiją, kuria būtų reikalaujama nutraukti Amerikos pagalbą Egiptui.