Kreipdamasis į parlamentą ministras sakė, kad Italija ir JAV turi "skirtingas" aplinkybių, gaubiančių praėjusį penktadienį nuo JAV karių ugnies žuvusio Nicolos Calipari mirtį, versijas. G.Fini parlamentui nurodė, kad išlaisvintą Italijos įkaitę lydėjęs agentas su JAV vadovybe Bagdade "buvo užmezgęs visus būtinus kontaktus".

Užsienio reikalų ministras parlamente kalbėjo duodamas ataskaitą apie N.Calipari žūtį, dėl kurios kilo diplomatinis konfliktas su Jungtinėmis Valstijomis.

Išlaisvinta žurnalistė Giuliana Sgrena, dirbanti komunistiniame dienraštyje "Il Manifesto", iškėlė versiją, kad ji ir ją savo kūnu nuo kulkų pridengęs slaptasis agentas N.Calipari neatsitiktinai tapo amerikiečių karių taikiniu, - į juos buvo šaudyta todėl, kad JAV nepritaria Italijos politikai vesti derybas su įkaitų pagrobėjais.

Baltieji rūmai pirmadienį paneigė Irake išlaisvintos italų žurnalistės kaltinimus, esą Italijos slaptųjų tarnybų agentą nušovę JAV kariai taikėsi į ją.

JAV kariškiai penktadienį nurodė, kad jų kareiviai pradėjo šaudyti į italų automobilį, nes jis dideliu greičiu važiavo kontrolės posto link ir nepaisė nurodymų sumažinti greitį. Pirmadienį N.Calipari iškilmingas valstybines laidotuves tiesiogiai transliavo Italijos valstybinė televizija iš Romos.

Islamistų kovotojų grupuotė, Irake laikiusi įkaite italų žurnalistę Giulianą Sgreną, antradienį taip pat išplatino vaizdajuostę, kurioje teigia atsisakiusi išpirkos už jos išlaisvinimą. Grupuotės pareiškime, kurį stovėdami G.Sgrenai už nugaros perskaitė du ginkluoti "Islamo armijos" kovotojai, sakoma: "Pasitarę mes nusprendėme ją paleisti nepaėmę išpirkos, kurią mums siūlė. Tai prieštarautų pasipriešinimo principams".

Mėnesį įkaite laikytą žurnalistę G.Sgreną kovotojai paleido penktadienį.