„Jo Didenybė karalius (Willemas Alexanderis) didžiai liūdėdamas skelbia, kad šį rytą jo aukštybė princas Johanas Friso ... mirė Heis ten Boso rūmuose Hagoje, būdamas 44-erių“, – nurodoma rūmų pranešime.

„Princas Friso mirė nuo deguonies trūkumo sukeltų komplikacijų per nelaimę slidinėjant 2012-ųjų vasario 17-ąją“, – sakoma rūmų pranešime.

Princas visą tą laiką buvo „minimaliai sąmoningas“ ir jo būklė nekito, pažymi karališkieji rūmai.

Liepą Friso buvo perkeltas iš ligoninės Londone, kur jis gyveno, į rūmus Hagoje, savo mamos buvusios karalienės Beatrix rezidenciją.

2004-aisiais princas Friso be parlamento leidimo vedė skandalingąją Mabel Wisse Smit, atsisakydamas sosto įpėdinystės bei padėties karališkuose rūmuose, kai paaiškėjo, kad jo būsimoji žmona turėjo ryšių su olandų narkotikų baronu.

Pora turėjo du vaikus.

D. Grybauskaitė pareiškė užuojautą dėl Olandijos princo mirties

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė užuojautą Nyderlandų karaliui Willemui Alexanderiui dėl brolio princo Johano Friso netekties.

„Prašau priimti mano ir visų Lietuvos žmonių nuoširdžiausią užuojautą Jums, Jūsų Didenybe, Jo Karališkosios Prakilnybės šeimai ir artimiesiems“, – sakoma užuojautoje.

Prezidentė palinkėjo stiprybės vyro ir tėčio netekusioms sutuoktinei Mabel ir dukroms Emmai Luisai ir Joannai Zariai.

Nyderlandų princas Johanas Frisas mirė pirmadienį Hagoje. Jis ilgai gydytas po nelaimės, kai slidinėjantį Austrijoje jį užgriuvo sniego lavina.