Ši istorija pasakojama naujoje knygoje, kurią antradienį išleido žurnalistas Christopheris Andersenas. Jis teigia, kad Jackie Kennedy net pasakė M.Monroe, kad ji galinti perimti iš jos pirmosios ponios vaidmenį.

"Tu įsikraustysi į Baltuosius rūmus ir prisiimsi pirmosios ponios pareigas, aš išsikraustysiu, o tau liks visos problemos", - esą pasakė ji aktorei.

Tas incidentas, įvykęs vieni metai prieš tai, kai prezidentas buvo nužudytas, yra tik vienas sudėtingos santuokos lygmuo, rašoma knygoje.

Joje pasakojama, kaip Jackie maldavo galimybės likti su vyru net branduolinio smūgio atveju, kaip pora išgyveno savo naujagimio Patricko mirtį ir atlaikė daugybę J.F.Kennedy romanų.

Knygoje siekiama atsakyti į klausimą, ar sutuoktiniai, kuriems buvo 33-eji ir 46 metai, kai J.F.Kennedy buvo nužudytas, kurie užkariavo amerikiečių širdis, tikrai mylėjo vienas kitą.

Kaip rodo Ch.Anderseno tyrimas, Jackie gerai žinojo apie savo vyro neištikimybę, tačiau pergyveno tik dėl Marilyn – ne dėl paties romano, o dėl to, jog baiminosi, kad kilus skandalui sulauks visuomenės pajuokos.

O kai 1962-aisiais, didėjant Šaltojo karo įtampai, brendo Kubos raketų krizė, Jackie užprotestavo planus branduolinės atakos atveju išsiųsti ją ir vaikus iš Vašingtono.

"Prašom niekur neišsiųsti manęs, jei kas nors atsitiks, mes visi liksime čia su tavimi, - sakė ji. – Aš noriu mirti su tavimi, ir vaikai, o ne gyventi be tavęs“.

"Tos brangios kelios dienos: Paskutiniai Jacko metai su Jackie“ (These Precious Few Days: The Final Year of Jack with Jackie) taip pat pasakoja, kaip pora gedėjo savo trečio vaiko Patricko, kuris mirė dvi dienos po gimimo 1963-iųjų rugpjūčio 7-ąją.

"Prezidentas grįžo į tuščią kambarį viršuje, uždarė duris, atsisėdo ant lovos krašto ir verkė", - rašo Ch.Andersenas.

"Tačiau kai Jackas (J.F.Kennedy) įėjo pro jos palatos ligoninėje duris, jie palūžo drauge. „O, Jackai, o, Jackai, - raudojo ji. – Dabar negalėčiau ištverti tik vieno dalyko – jei kada nors tave prarasčiau".

Vos po kelių mėnesių, 1963 metų lapkričio 22 dieną, ji jį prarado – kai žudikas Lee Harvey Oswaldas Teksase nužudė prezidentą.

Jackie, kuri savo vyrą pergyveno 30-čia metų, penkeri metai po jo nužudymo ištekėjo dar kartą – už graikų magnato Aristotelio Onasio.

"Galiausiai lieka klausimas: tą dieną Dalase prieš 50 metų, kai Jackas buvo nušautas, šalia esant Jackie, ar jie tikrai mylėjo vienas kitą?" – klausia Ch.Andersenas.

"Po tų romanų, pažeminimų, triumfų ir tragedijų, žinomų ir nežinomų visuomenei, ar jie galiausiai susitaikė?" – klausia jis savo 336 puslapių knygos, kurią išleido „Simon and Schuster“, pratarmėje.