Gydytojai pastebėjo negalavimą įprasto patikrinimo metu Cooperio klinikoje Dalase pirmadienį ir per operaciją antradienio rytą Teksase Presbiterionų ligoninėje sėkmingai įsodino eksprezidentui vadinamąjį stentą, kuriuo buvo atkurta normali kraujotaka.

„Prezidento Busho nuotaika puiki, jis pasiryžęs rytoj grįžti namo ir ketvirtadienį jau laikytis normalaus režimo“, – sakė F.Fordas.

Pasitraukęs iš Baltųjų rūmų, G . W. Bushas tris kartus dalyvavo 100 km dviračiais žygyje „Warrior 100K“, kartu su 20 buvusių sužeistų karo veteranų.

Prezidentaudamas jis įvedė Suaugusiųjų fitneso iššūkio testą (Adult Fitness Challenge Test) ir Perzidento aktyvaus gyvenimo būdo apdovanojimą (Presidential Active Lifestyle Award). Tinklavietė AskTheTrainer.com paskelbė jį fiziškai geriausiai pasirengusiu prezidentu JAV istorijoje.

„Man patinka mankšta, – sakė jis vaizdo įraše 2007 metais Fizinės parengties mėnesio (Physical Fitness Month) renginio proga. – Kreipiuosi į visus amerikiečius – raskite laiko savo tvarkaraštyje pasivaikščiojimui, plaukiojimui, pasivažinėjimui dviračiu, rūpinkitės savimi“.

Jo tėvas, George'as H. W. Bushas, prezidentu buvo nuo 1989 iki 1993 metų. Dabar 89-metis, G. Bushas vyresnysis septynias savaites gydėsi ligoninėje bronchitą ir susijusius negalavimus, kol buvo išleistas sausio 14 dieną. Jis dažnokai pasirodo viešumoje sėdėdamas krėsle su ratukais.

G.Bushas jaunesnysis iš prezidento posto pasitraukė 2009-ųjų sausį, kai jo reitingai buvo gerokai smukę – dėl finansų krizės, kilusios baigiantis jo antrajai kadencijai, ir dėl karo Irake.

Bet šių metų birželį „Gallup“ surengta apklausa parodė, kad 49 proc. respondentų vertina palankiai, o 46 proc. – nepalankiai. Pirmą kartą po 2005-ųjų palankiai G. W. Bushą vertinančiųjų yra daugiau negu nepalankiai.

G. W. Busho prezidentavimui įtakos turėjo „al Qaeda“ 2001-ųjų rugsėjo 11-osios išpuoliai, privertę jį siųsti JAV karius į Afganistaną, o vėliau į Iraką. Karo Irake laikotarpiu JAV visuomenė pasidalijo, žuvo tūkstančiai žmonių, nuostoliai siekė šimtus milijardų dolerių.

G.W.Bushas praėjusį mėnesį lankėsi Afrikoje; kartu su savo įpėdiniu Baracku Obama dalyvavo renginyje, kuriame buvo paminėtos „al Qaeda“ išpuolio prieš JAV ambasadą 15-osios metinės; anuomet žuvo 10 Tanzanijos piliečių, sužeisti 85 amerikiečiai ir tanzaniečiai.

2008 metais per prezidento rinkimų kampaniją B. Obama kritikavo G. W. Busho karų nusiaubtą palikimą.

Bet B. Obama maloniai prabilo apie G. W. Bushą, kai balandį Dalase buvo atidaroma prezidento Busho biblioteka. B. Obama pagyrė šio respublikono jėgą ir ryžtą šalies tarnyboje.