18 metų Kendra McKenzie Gill ir dar trys jos bendraamžiai buvo sulaikyti praėjusį šeštadienį, kai Jutos valstijos Rivertono mieste mažiausiai devynis kartus iš pravažiuojančio automobilio išmetė savadarbius sprogmenis. Policijos teigimu, ketveriukė prisipažino pirkusi plastikinius butelius, aliuminio foliją ir buityje naudojamas chemines medžiagas, iš kurių pasigamino bombas, rašo yahoo.com.

„Sprogmenys buvo mėtomi ir į turtą, ir į žmones“, - televizijai KUTV sakė ugniagesių kapitonas Clintas Mechamas, pridurdamas, kad per šiuos incidentus niekas nenukentėjo.

„Tai gerokai peržengia paauglių išdaigų ribas“, - sakė jis.

K. M. Gill buvo pateikta dešimt kaltinamųjų punktų detonavus padegamąją bombą. Šioje byloje taip pat buvo sulaikyti Johnas Patrickas Reagh, Shanna Marie Smith ir Bryce`as Christopheris Stone`as. Ar bent vienas kaltinamasis turi advokatą, neaišku.

B. Ch. Stone`as policijai sakęs, esą jis ir jo draugai „pokštavę“ su fejerverkais.

Tačiau ugniagesiai tvirtina, kad jų pasigamintos bombos galėjo būti labai pavojingos – sprogimo metu galėjo ištykšti kaustiniai chemikalai ir pasklisti šrapneliai.

„Tokios bombos gali padaryti daug žalos turtui. Jos gali nutraukti galūnes ar net užmušti žmogų“, - sakė C. Mechamas.

Anksčiau šią vasarą K. M. Gill per grožio konkursą įveikė devynias dalyves, pianinu atlikusi vieną Scotto Joplino kūrinį.

Prieš konkursą visos dalyvės pasirašo kontraktą, kuriame patvirtina, jog niekada neturėjo reikalų su teisėsauga. Jeigu vėliau aplinkybės pasikeičia, konkurso organizatoriai turi teisę atimti titulą.

Rivertono grožio konkurso rengėjai pirmadienį turėjo paskelbti savo sprendimą K. M. Gill byloje, teigė „Mis Juta“ konkursų atstovė spaudai Justi Lundeberg.

Miss America Organization“ „iš šių jaunų moterų reikalauja labai daug – kad jos gyventų dorai ir gražiai“, teigė J. Lundeberg, pridurdama, jog tikisi, kad šis incidentas tebuvo nesusipratimas.

„Tai labai apgailėtinas nutikimas. Mes nebuvome anksčiau su tuo susidūrę“, - sakė ji.

Rivertone, kuris įsikūręs už 32 km nuo Solt Leik Sičio, gyvena maždaug 40 tūkst. žmonių.