Du gelbėtojų laivai, keturi greitieji kateriai ir du sraigtasparniai buvo pasiųsti naršyti teritorijos prie Malaizijos pietinės Džohoro valstijos krantų, tačiau kol kas nepastebėta nė vieno iš dingusiųjų, sakė Malaizijos jūsų policijos agentūros (MMEA) pareigūnas Amranas Daudas.

Laivas, kuriuo, kaip manoma, plaukė 44 keleiviai, nuskendo audringoje jūroje ketvirtadienio vakarą už maždaug 13 jūrmylių (24 kilometrų) nuo kranto, sakė Amranas Daudas, pridūręs, kad penktadienį buvo išgelbėti keturi žmonės.

„Ši nelaimė įvyko prieš dvi dienas, o mes darome, ką galime, – pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP. – Tačiau galimybės (rasti daugiau gyvų likusių žmonių) yra menkos.“

Manoma, kad indoneziečiai pasirinko keliauti laivu, nes Malaizijoje dirbo neteisėtai ir norėjo išvengti pasienio kontrolės, grįždami namo..

Iš Tandžung Sedilio uosto Džohoro rytinėje pakrantėje į Indonezijos Batamo salą išplaukęs laivas nuskendo po maždaug trijų valandų. Keleiviai tikėjosi grįžti prieš Id al Fitro (Atsigavėjimo) šventę – vieną iš svarbiausių švenčių musulmonų religiniame kalendoriuje, nurodė Amranas Daudas.

Žvejai rado tris iš keturių gyvų likusių žmonių, įsikibusius į vandenyje plūduriuojančią plastikinę statinę, ir perspėjo gelbėtojus, kurie rado ketvirtą vyrą. Nė vienas iš išgelbėtųjų, kurių amžius buvo 26–31 metai, nevilkėjo gelbėjimosi liemenių.

„Žvejai ir MMEA išgelbėjo tik keturis iš buvusiųjų laive; jūroje jie išbuvo 15 valandų“, – sakė Amranas Daudas, pridūręs, kad jų medinio laivo būklė buvo „abejotina“, sprendžiant iš likusių gyvų žmonių pasakojimų.