Vyrų rungtyje Thomasas Doldas iš Vokietijos pirmasis pasiekė Kinijos pasaulio prekybos centro 3-ojo dangoraižio, kuris yra aukščiausias pastatas šioje valstybėje, viršūnę 330 metrų aukštyje – praėjus 10 minučių ir 22 sekundėms nuo bėgimo pradžios pirmajame aukšte.

„Per sekundę reikia įveikti tris arba keturias pakopas“, – aiškino Th. Doldas, pridūręs, kad 2014 pakopų laiptais jis bėgo žengdamas ant kas antros pakopos.

Apie 600 bėgikų dalyvavo šiose varžybose, surengtose pagal tarptautinę bėgimo į dangoraižio viršūnę programą – tokios lenktynės vyksta kai kuriuose aukščiausiuose pasaulio pastatuose, kaip, pavyzdžiui, „Empire State Building“ Niujorke ir „Taipei 101“ Taivane.

Bėgikams patariama bėgant laiptais traukti kūną į viršų rankomis, įsikibus į turėklus.

„Šia laiptai buvo labai sudėtingi; labai keitėsi“, – sakė australė Suzy Walsham, kuri buvo greičiausia iš moterų, bėgte užkopusi į viršūnę per 11 min. 46 sekundes.

Tarp varžybų dalyvių buvo netgi atvykusių iš Austrijos, Lenkijos ir Naujosios Zelandijos. Per pasiruošimo laikotarpį juos stebino oro tarša Pekine.

„Gana smarkiai sukrečia tai, kad, kai užlipi ir žvalgaisi prie finišo, nieko nematyti“, – pasakojo bėgikė iš Naujosios Zelandijos Melissa Moon apie treniruotes.

Tačiau šeštadienį finišo linija pasiekę bėgikai galėjo džiaugtis giedru dangumi ir panoraminiu garsių Pekino vietų vaizdu, pamatyti Tiananmenio aikštę, nes tą dieną oras buvo gana švarus.

Išsekę lenktynių dalyviai leisdamiesi žemyn galėjo pasinaudoti pastato liftais, kurie nuo 80 aukšto iki pirmojo nusileidžia per maždaug 40 sekundžių.