Du įtariamieji – „United Airlines“ klientų aptarnavimo atstovas Seanas Crudupas ir jo sužadėtinė Raychas Thomas – buvo sulaikyti, kai R. Thomas mėgino išskristi į Havajus, savo pranešime nurodė San Matėjo apygardos prokuratūra.

Abu įtariamieji paleisti už užstatą, skelbia cnn.com.

Vagystės buvo įvykdytos po liepos 6 dienos aviakatastrofos, kai San Fransisko oro uoste leisdamasis sudužo 214 reisu skridęs „Asiana Airlines“ lėktuvas. Per šią avariją žuvo du žmonės, o trečiasis mirė ligoninėje po 6 dienų. Dar 180 žmonių buvo sužeisti.

Tūkstančiai keleivių patyrė nepatogumų, kai dėl šios katastrofos sutriko atskrendančių ir išskrendančių lėktuvų eismas.

Kai kuriais atvejais atvykstantys lėktuvai būdavo nukreipiami į kitus Kalifornijos oro uostus, o keleivių bagažas atsidurdavo San Fransiske, padidindamas augančią lagaminų krūvą.

Būtent šiuo momentu įtariamieji ėmėsi piktų kėslų.

Saugumo kameros užfiksavo, kaip S. Crudupas vagia lagaminus ir perduoda juos savo sužadėtinei bei dar vienai nežinomai moteriai, teigė prokuratūra.

R. Thomas lagaminuose rastus vertingus drabužius parduotuvėje „Nordstrom“ iškeitė į pinigus, gaudama iš viso apie 5 tūkst. dolerių (13 tūkst. litų).

Atlikus kratą S. Crudupo ir R. Thomas namuose, buvo rasta ir daugiau keleiviams priklausančių daiktų.

Sužadėtiniams buvo pateikta po vieną kaltinimą stambia vagyste ir po du kaltinimus komerciniais plėšimais, teigė prokuroras Stephenas Wagstaffe. Maksimali bausmė už tokius kaltinimus yra 4 metai ir 4 mėnesiai kalėjimo.

„United Airlines“ antradienį savo pranešime spaudai pažymėjo „netoleruojanti jokių vagysčių“.

„Atliekant šį tyrimą, bendradarbiaujame su San Fransisko policijos departamentu“, - teigė oro linijų bendrovė, pridurdama, kad vagystėmis įtariamas darbuotojas buvo nušalintas nuo tarnybos.