Ramadano metu rengiamos septynias valandas tiesioginiame eteryje trunkančios laidos vedėjas Aamiras Liaquatas Hussainas per savo šou įteikė dvi naujagimes mergaites nieko neįtariančioms šeimoms.

„Iš pradžių buvau tikrai šokiruota. Negalėjau patikėti, kad mums įteikė šią mažylę, - prisipažįsta naujoji dviejų savaičių mergaitės mama Suriya Bilqees – Buvau neįtikėtinai laiminga“.

Kitas kūdikis, berniukas, artimiausiomis dienomis turi būti atiduotas kitai porai.

Šou vedėjas pristatomas kaip religinis mokslininkas, televizijos megažvaigždė ir netgi sekso simbolis. Šis neįtikėtinas religijos ir pramogų kratinys neretai sulaukia prieštaringų vertinimų.

„Per Kalėdas ateina Kalėdų Senelis dalinti visiems dovanų, tai svarbu krikščioniams. Mums ramadanas yra tikrai ypatingas metas, tad labai svarbu suteikti žmonėms laimės ir apdovanoti juos“, - įsitikinęs A. L. Hussainas.

Jo vedamo šou „Aman Ramazan“ metu pusės tūkstančio žiūrovų auditorija gauna prizus už atsakymus į klausimus apie Koraną. Už tai jie gauna motociklus, mikrobangų krosneles, skalbimo mašinas ir šaldytuvus.

A. L. Hussainas taip pat ruošia maistą, kol vyrai gieda islamiškas giesmes, bei diskutuoja apie religiją su vaikais sode, kuriame laksto triušiai, vaikštinėja ožkos ir šliaužioja gyvatės.
Per televizijos žaidimą padovanotą mergaitę laidai davė nevyriausybinė organizacija, kuri tvirtina per mėnesį sulaukianti iki penkiolikos paliktų kūdikių.

„Mūsų darbuotojai randa kūdikius paliktus gatvėse, šiukšlių konteineriuose – kai kurie būna mirę, kiti – apdraskyti gyvūnų. Tai kodėl nesuteikus galimybės kūdikiui išgyventi ir gauti gerus namus?“, - klausia Chhippa gerovės organizacijai vadovaujantis Ramzanas Chhipa. - Mes ne šiaip sau atiduodame kūdikį. Mes turime savo patikrinimo procedūrą. Ši pora jau buvo pas mus užsiregistravusi ir įveikė keturias ar penkias mūsų sesijas“.

Vis dėlto šou dalyvauti pakviesta pora nežinojo, kad jiems bus įteiktas kūdikis. Prieš tiesioginę transliaciją taip pat nebuvo užbaigti tvarkyti dokumentai.

Pakistane įvaikinimas nėra pripažintas ir įteisintas. Kūdikį gavusi pora turės kreiptis į šeimos teismą dėl mergaitės globos.

Vieni žiūrovai buvo sužavėti tokia originalia dovana, kiti neslėpė savo pasipiktinimo ir pavadino tai reklaminiu triuku.

„Pakistanai, atsibusk, - rašė Shamimas Mahmoodas organizacijos „Facebook“ puslapyje. - Kūdikiai nėra prizai, kuriuos galima teikti bet kam“.