Daug maldininkų naktį praleido tiesiog ant smėlio. Pareigūnai prognozuoja, kad 3 mln. žmonių susirinko atsisveikinti su Brazilijoje apsilankiusiu pirmuoju popiežiumi iš Lotynų Amerikos.

Nesuskaičiuojama daugybė vėliavomis mojavusių tikinčiųjų Kopakabanos paplūdimyje kaip tikrą roko žvaigždę sveikino pontifiką, važiavusį atviru baltu visureigiu.

Argentinietis popiežius, kuris vakare išskris atgal į Romą, mojavo miniai, bučiavo kūdikius ir siurbčiojo matę iš gimtosios šalies, kurios jam įteikė vienas maldininkas.

Daugybė žmonių skandavo "Tegyvuoja popiežius!", mėtė popiežiui futbolininkų marškinėlius ir kitokias dovanas. Dėl sporto pamišusi Brazilija kitais metais rengs futbolo pasaulio čempionatą.

Šiose Pasaulinių jaunimo dienų, į kurias katalikų jaunimas susirinko iš viso pasaulio, mišiose dalyvauja Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff, Argentinos prezidentė Cristina Kirchner (Kristina Kiršner) ir Bolivijos prezidentas Evo Moralesas.

Tai buvo pirmoji kovą išrinkto popiežiaus užsienio kelionė ir jis ja pasinaudojo tam, kad paskatintų užsidegimą Katalikų Bažnyčioje, kurios bendruomenė Brazilijoje mažėja plečiantis sekuliarizmui ir evangelikų bendruomenėms.