„Į tremtį nevyksiu. Ir nesutiksiu su atidavimu socialinėms tarnyboms, tarsi būčiau koks nusikaltėlis, kurį reikia perauklėti“, - sakė S. Berlusconi dienraščiui "Libero", turėdamas omenyje laukiamą Italijos aukščiausios instancijos teismo sprendimą dėl jo apeliacijos prieš nuosprendį mokestinio sukčiavimo byloje.

Milijardierius pareiškė, kad taip pat atsisakys pasinaudoti Italijos politika, pagal kurią pagyvenusiems žmonėms savo bausmes leidžiama atlikti namų arešto sąlygomis.

„Man - beveik 78 metai ir aš turėčiau teisę į namų areštą, bet jei jie (galutinai) pripažins mane kaltu, jei prisiims tą atsakomybę, aš eisiu į kalėjimą“, - sakė jis minimam centro dešinės laikraščiui.

Italijos Aukščiausiasis Teismas antradienį renkasi svarstyti S. Berlusconi bylos ir nuspręs, ar palikti galioti jo nuosprendį ir jam skirtą vienų metų kalėjimo bausmę bei draudimą penkerius metus užimti valstybės postus.

„Mėnesį nemiegojau. Prabundu naktį, žiūriu į lubas ir galvoju apie tai, ką jie man padarė“, - sakė žiniasklaidos magnatas, kurį per jo politinę karjerą persekiojo virtinė teisinių problemų ir kuris kaltina kairiojo sparno teisėjus vykdant jo atžvilgiu asmeninę vendetą.