Apie savo eilinę dieną išsamiai pasakoja pats plastikos chirurgas.

Keliuosi 8 val. ryto ir 9 val. jau pradedu darbą klinikoje. Kartais klinikoje lieku nakvoti – jeigu tenka operuoti vėlai vakare ar dirbu su pacientais, kurių negalima iš karto išleisti gydytis į namus.

Pusryčiams skiriu labai mažai laiko. Ryžių sriuba – kasdieninis pasirinkimas, pusryčiaudamas užtrunku vos 5 minutes. Esu iš tailandiečių ir kinų šeimos, o tokią ryžių sriubą pusryčiams valgo visi kinai.

Kiekviena diena prasideda krūtų didinimo operacija. Tokias procedūras atlikinėju nuo 9 val. ryto iki 15 ar 16 val. Per tą laiką atlieku maždaug 10 tokių operacijų.

Viena užtrunka maždaug pusvalandį. Jeigu kyla menkų nesklandumų, užtrunka 45 minutes ar valandą.

60 tūkst. krūtų didinimo operacijų

Į kliniką ateina daug namų šeimininkių – po gimdymo jos nori atrodyti patraukliau. Tiksliau sakant, susigrąžinti prieš tai turėtą grožį, pasikelti ir pasididinti krūtis.

Ateina ir vis daugiau didesnių krūtų norinčių jaunų merginų – tai interneto ir žiniasklaidos įtaka. Jos nori didesnių! Maždaug 20 proc. tokių operacijų atlieku lytį panorusiems keisti vaikinams. Implantų ateina pas mane, nes tai nebrangu. Imu 45 tūkst. batų (3,7 tūkst. Lt).

Per gyvenimą jau atlikau 60 tūkst. tokių operacijų. Negaliu tuo patikėti.

Daug moterų, pasidariusių plastinę operaciją, uždirba daugiau. Jos eina dirbti į barus, pasirodo šou, uždirba daug pinigų. Neretai krūtis pasididinusių moterų pajamos išauga 10 ar net daugiau kartų.
Implantai prideda pasitikėjimo savimi. Kai savimi pasitiki, pradedi geriau dirbti. Daugiau nei pusė mano klientų – moterys ir lytį keičiantys vyrukai, dirbantys baruose ir turizmo srityje.

Dažniausiai pietauju apie 14 val. Valgau ryžių troškinį arba keptus ryžius. Darbuotojai manimi pasirūpina – parneša maisto iš gatvės prekeivių. Nenori, kad veltui švaistyčiau laiką – nori, kad visą laiką operuočiau. Jeigu tik galėtų už mane nueiti į tualetą, man niekada gyvenime to daryti nebereiktų.

Po pietų dažniausiai atlieku sudėtingesnes ir ilgiau trunkančias operacijas, pavyzdžiui, lyties keitimo, plastines veido operacijas, pilvo sienelės korekcijas. Tokios operacijos užtrunka po tris valandas.

Lyties keitimo operacijos

Jeigu palygintume su situacija Vakaruose, čia tokios operacijos labai pigios. Lyties keitimo operacija mano klinikoje kainuoja 65 tūkst. batų (5,7 tūkst. Lt). Pagal įstatymus, pacientas pirmiausia turi apsilankyti pas psichiatrą ir įsitikinti, jog tikrai yra transseksualus. Mane tokia praktika erzina. Šį darbą dirbu jau 25 metus ir iš pirmo žvilgsnio gali atpažinti transseksualą. Netgi kreipiausi į administracinį teismą su prašymu keisti šitą taisyklę, tačiau nieko nepešiau.

Atlieku standartines vyro tapimo moterimi operacijas – tą patį daro ir, pavyzdžiui, Čaringo Kryžkelės ligoninė Londone. Pašalinu penį ir kapšelį, lieka tik oda. Iš jos ir pagaminu vaginą.

Rezultatas puikus – merginomis tapę vyrukai eina dirbti masažo salonuose.

Nemanau, kad galima kaip nors suprasti, jog jie pakeitę lytį, net mylintis skirtumo nepajustumėte – transseksualai labai gudrūs, tikri profesionalai.

Moterų vyrais neverčiu, nes rezultatai nebūtų tokie geri. Tačiau ateityje bus įmanoma gana paprastai moterį paversti idealiu vyru: bus galima penį tiesiog persodinti.

Darbą dažniausiai baigiu 20 ar 21 valandą. Dirbu ir šeštadieniais, ir sekmadieniais, net ir per Naujuosius metus – nedirbu tik, jei turiu kokį susitikimą ar reikia eiti į teismą.

Etatinis liudytojas

Dažnai tenka liudyti teisme – medikų aplaidumo bylose.

Einu ir liudiju prieš gydytojus, prastai atlikusius savo darbą.

Manęs dėl to nemėgsta nemažai kolegų ir gydytojų organizacijų. Ką jau padarysi. Manau, jog teismas, prieš priimdamas teisingiausią sprendimą, turi išgirsti visus faktus.

Į teismą einu du ar tris kartus per mėnesį. Man už tai niekas nemoka – padengia tik taksi išlaidas – apie 300 batų (apie 25 Lt).

Daug moterimis tapusių vaikinų ir pačių moterų renkasi specialias injekcijas į krūtis – tikisi, jog krūtys sustangrės. Netinkamas pasirinkimas. Geriau rinktis operaciją.

Kartais tenka šalinti visą krūtį, nes jį pripumpuota prastos kokybės užpildo. Kartais profanai leidžia parafiną, alyvuogių aliejų, kūdikiams skirtą aliejų ar dar didesnių nesąmonių.

Savo darbu uždirbau daug pinigų, tačiau netinkamai juos investavau. Įsigijau daug banko akcijų, kurias 1997 metais šaliai bankrutavus (per Azijos finansinę krizę) praradau.

Mano žmona dirba medicinos sesele netoliese esančioje ligoninėje. Niekada neleidau jai dirbti mano klinikoje. Ji laiminga ligoninėje. 

Žmonai esu atlikęs tik antakių pakėlimo operaciją, daugiau nieko. Krūtų implantų ji niekada neprašė, o didelių krūtų užtektinai prisižiūriu darbe.

Klinikoje nėra veidrodžių, net tualete. Žinote kodėl? Anksčiau po operacijos pacientai pasižiūrėdavo į veidrodį ir labai išsigąsdavo randų, patinimo. Liedavosi ašaros, jie nenorėjo vykti namo.

Stengiausi juos raminti, jog po operacijos praėjus valandai normalu atrodyti prastai. Po kelių nemalonių incidentų visų veidrodžių visgi nusprendžiau atsisakyti.

Pats nesu patyręs nė vienos plastinės operacijos – vienintelė operacija, kurią turėjau, buvo kelio operacija. Neturiu veidrodžio, tad nematau savęs. Nesenstu, nes paprasčiausiai nematau, kaip atrodau.