„Aišku, mes į tokius pareiškimus visada kreipiame dėmesį. Oficialiai jie nėra įvardijami kaip kreipimaisi, juk daryti per socialinius tinklus. Šią mergaitę mes gerai pažįstame, pažįstama ji ir regiono valdžiai, ir Sveikatos apsaugos ministerijai. Ji turi regos sutrikimų. Kalbant apie kritiką ir pastabas, rimtai juos vertiname“, - teigia Rusijos prezidento atstovas spaudai.

Laišką prezidentui mergaitė patalpino savo paskyroje tinklaraščių svetainėje „LiveJournal“. Mergaitė jame kritikuoja draudimą amerikiečiams įsivaikinti našlaičius iš Rusijos. Kaip skelbia naujienų agentūra RBK, N. Pisarenko V. Putinui pareiškė, jog Rusijoje neteikiama reikiama medicininė priežiūra, galinti vaikams su negalia užtikrinti ilgą ir visavertį gyvenimą. Rusijos vadovą mergaitė ragina „nustebinti mus visus dar vienu suktu triuku – įsivaikinti penkis ar dešimt pamestų ir sunkiai sergančių vaikų“.

Sausio 11 dieną paaiškėjo, jog Dimos Jakovlevo įstatymo pataisos, kurias siūlė deputatas iš partijos „Vieningoji Rusija“ Robertas Šlegelis (remiantis jomis, įstatymas nebūtų taikomas vaikams su negalia, kuriuos nori įsivaikinti poros iš Amerikos), buvo atšauktos paties iniciatoriaus.

„Vaikų su negalia įvaikinimo klausimus toliau spręsiu vykdydamas prezidento įsaką“, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paaiškino deputatas.