Karališkoji pora didžiąją praėjusios savaitės dalį praleido pas Middletonus jų namuose Barkšyro grafystėje ir tikimasi, kad artimiausiomis dienomis jie su sūnumi grįš būtent čia, o ne į kuriuos nors karališkuosius rūmus.

Kembridžo hercogienės draugai yra užsiminę, kad ji neketina samdyti auklės, o tai reiškia, kad auginant mažąjį princą bus pasikliaunama jos motinos pagalba. Tai bus pirmas atvejis per ilgus amžius, kai į karališkąją šeimą atėjusio asmens giminės skirs tiek dėmesio būsimo karaliaus auklėjimui.

Velso princo Charleso ir Kembridžo hercogo Williamo biografijų autorė Penny Junor teigia, kad ponia Middleton bus „labai svarbi figūra“ Kembridžo princo gyvenime.

„Kate labai artima su Carole, o siaubingai daug jaunų moterų, susilaukusių kūdikio, nori būti su savo mamomis. Įtariu, kad Williamas ne tik palaiko šią mintį, bet gal netgi ją iškėlė, - teigia autorė. - Aišku, kad jis nepaprastai myli Middletonus. Manau, jog matydamas Middletonų modelį jis suprato, kokia laimingai tai šeima, kokie jie vieningi ir kaip jiems smagu drauge, todėl jis norėtų padaryti tą patį“.

Kembridžo hercogas, kurio motina Velso princesė Diana žuvo jam sulaukus penkiolikos, leido suprasti vos susižadėjęs su Catherine, kad Middletonai, priešingai nei ankstesnieji karališkieji uošviai, užims deramą vietą.

Žinodamas, kokia vieniša jautėsi ir kaip sunkiai su tuo susidoroti sekėsi jo paties motinai, kai po santuokos ją įsuko karališkoji mašina, princas Williamas norėjo, kad jo žmona turėtų galimybę sulaukti paramos iš savo šeimos ir jis savo žodžio laikosi.

Karališkoji pora su Middletonais praleido Kalėdas, kartu su jais atostogavo, o hercogienė turi galimybę aplankyti savo tėvus kada panorėjusi. Dabar Carole Middleton ruošiasi būti tokia močiute, kokių ankstesniosios karališkųjų kūdikių kartos tikrai neturėjo.

Nepaisant jų motinos troškimo suteikti savo sūnums kaip įmanoma normalesnį auklėjimą, princai Williamas ir Harry buvo prižiūrimi visos eilės auklių Kensingtono rūmuose. Mažasis princas Williamas taip prisirišo prie savo pirmosios auklės Barbaros Barnes, kurią matydavo dažniau nei savo tėvus, kad princesė Diana nusprendė ją atleisti, kai sūnui sukako ketveri.

Kembridžo hercogienė, kitaip nei jos vyras, niekada neturėjo auklės ir nesutinka su kitų karališkosios šeimos narių nuomone, kad auklės yra neišvengiama karališkojo gyvenimo dalis. Manoma, kad ji artimiausiomis savaitėmis praleis kažkiek laiko Kensingtono rūmuose esančiuose poros namuose, tačiau Kembridžo hercogui po dviejų savaičių tėvystės atostogų grįžus į Karališkųjų oro pajėgų bazę, ji su naujagimiu kelias savaites veikiausiai praleis pas tėvus.

Penktadienį, liepos 26 dieną, karalienė Elžbieta II išvyksta kasmetinių atostogų į Balmoralą ir manoma, kad ji dar prieš išvykdama pamatys karališkąjį kūdikį.

Velso princas ir princas Harry taip pat turėtų jį aplankyti, tačiau tik radę laisvo laiko nuo savo pareigų. Velso princas lankosi Jorkšyre, o trečiadienį bus Velse, vadinasi, savo pirmąjį anūką jis galėtų pamatyti ketvirtadienį, liepos 25 dieną, užbaigęs savo darbus Glosteršyro grafystėje.

Princas Harry su savo „Apache“ sraigtasparnių eskadrile yra Safolko grafystėje ir turės palaukti laisvos dienos, kol galės pamatyti savo sūnėną.

Tuo tarpu Kembridžo hercogo ir hercogienės gyvenime laukia permainos, mat rugsėjo mėnesį baigiasi hercogo trejų metų tarnybos laikas Karališkųjų oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo operacijų dalinyje Anglesyje. Tarnybos šioje bazėje jis nebepratęs, tad karališkajai porai teks palikti išnuomotus namus kaimo vietovėje, o kita jų gyvenamoji vieta priklausys nuo tolimesnės hercogo karjeros. Jau seniai laukiama, kada hercogas paskelbs savo sprendimą dėl ateitis, tačiau iki šiol jis to nepadarė.

Jis galėtų likti Karališkosiose oro pajėgose, tačiau persikelti į kitą bazę, pasirinkti kitą Ginkluotųjų pajėgų rūšį arba atsisakyti karinių pareigų ir imtis karališkųjų pareigų.

Faktas, kad pora nori suteikti savo sūnui kaip įmanoma normalesnį auklėjimą, perša mintį, jog Kembridžo hercogas veikiausiai nuspręs pasilikti Ginkluotose pajėgose, kad galėtų turėti etatinį darbą ir auginti savo vaiką, o ne pasišvęsti karališkųjų įsipareigojimų pasauliui.

Kembridžo hercogo ir hercogienės kūdikio laukimo akimirkos: