Žlugęs šou verslo agentas Lele Mora ir televizijos laidų vedėjas Emilio Fede buvo nuteisti septynerius metus kalėti, o buvusi šou mergaitė, dabar – politikė Nicole Minetti turės kalėti penkerius metus.

Tarp merginų, esą nusamdytų tos trijulės vakarėliams milijardieriaus S.Berlusconi vilose, buvo Maroke gimusi egzotinių šokių šokėja Karima El Mahroug, kuriai tada buvo 17-a ir kuri turėjo pravardę „Rubė širdžių daužytoja“.

Atskiroje byloje S.Berlusconi birželio mėnesį buvo nuteistas dėl mokėjimo už seksą su Ruby ir piktnaudžiavimo valdžia siekiant nuslėpti tą ryšį, tačiau bausmės vykdymas yra atidėtas iki bus išnagrinėtos apeliacijos.

Penktadienį Milano teismas visam gyvenimui uždraudė L.Morai ir E.Fede užimti valstybės postus ir dirbti su nepilnamečiais, o N.Minetti buvo penkeriems metams uždrausta užimti valstybės postus.

Visiems trims taip pat buvo nurodyta apmokėti teismo išlaidas.

Baigiamojoje kalboje gegužės mėnesį prokuroras Pietro Forno sakė, kad ši trijulė rengė "orgijas" S.Berlusconi vilose, ir citavo buvusią magnato žmoną Veronicą Lario, kuri apkaltino tuomet dar sutuoktinį susidedant su „jaunomis mergelėmis“.

Jo kolega Antonio Sangermano sakė, kad trys atsakovai buvo tarsi "gero vyno degustatoriai" ir gavo finansinės naudos iš S.Berlusconi, nes "žino visas paslaptis“ apie tas naktis.

"Jie vykdydavo tam tikrą egzaminą dėl tų jaunų moterų sugebėjimų, o tada įvesdavo jas į tų pobūvių ratą", - sakė A.Sangermano ir pridūrė, kad N.Minetti taip pat būdavo aktyvi dalyvė ir "atlikdavo lytinius aktus už pinigus".

Visi trys atsakovai kaltinimus neigė ir tvirtino, kad nors ir galėjo kviesti merginas į premjero vilas Milane, tai buvę tik kvietimai dalyvauti elegantiškose vakarienėse.