Verslininkas pasikvietė jaunimo žurnalo „Vice“ žurnalistą į užmiesčio namą, supažindino su žmona modeliu ir pasiguodė, kad Rusijoje ne kiekvienas gali plačiai gyventi, rašo rb.ru.

Interneto svetainėje „YouTube“ įkeltas filmukas vadinasi „Viena diena iš oligarcho gyvenimo“. Šiuo metu jį peržiūrėjo jau daugiau kaip 2 mln. kartų.

„Vice“ žurnalistai sugalvojo, kaip iš tikrųjų suprasti rusų oligarchą – reikia su juo valgyti, medžioti ir gerti daug degtinės“, – rašoma straipsnyje. Nufilmuota ir verslininko žmona – 2006-ųjų Misis pasaulis Sofija Ščetinina.

Svečiuose pas milijardierių žurnalistas išsipėrė pirtyje, šaudė į gyvūnus, apžiūrėjo didelę ikonų kolekciją.

Baigiantis turiningai dienai, S. Veremejenka išgėrė su svečiu degtinės ir pasakė – gaila, kad ne visi Rusijoje taip turtingai gyvena. Atsakydamas į žurnalisto klausimą, kaip jis pavadintų dabartinę šalies ekonominę padėtį, verslininkas atsakė: „Rusija palaipsniui artėja prie Vakarų, prie civilizacijos. Rinkoje įsivyrauja pusiausvyra, jau nėra didžiulių pinigų, viskas vyksta taip, kaip ir turi būti.“

Žurnalistui iš JAV S. Veremejenka pareiškė, kad mokėti mokesčius – amerikiečių įprotis, čia niekas jų nemokėjo, kol neišrinko V. Putino.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 2008 m. S. Veremejenkos turtas buvo 1,4 mlrd. dolerių. Jis buvo banko „Mežprombank“ įkūrėjo Sergejaus Pugačiovo partneris. Šiuo metu S. Veremejenka yra Tverės srities įstatymų leidžiamojo susirinkimo deputatas, anglies ir metalurgijos įmonės vadovas, taip pat užsiima arklių auginimu kumysui.