Rugpjūčio mėnesio „Rolling Stone“ skaitytojai ne tik išvys stambiu planu nufotografuotą įtariamą teroristą su užrašu „The Bomber“ (angl. sprogdintojas), bet ir galės perskaityti straipsnį, kaip „persperktyvus vaikas virto monstru“, pranešama žurnalo internetinėje svetainėje.

Naujojo numerio anonsas taip pat išspausdintas ir „Rolling Stone“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. Per tris valandas šis pranešimas sulaukė kelių šimtų piktų komentarų.

„Jums turėtų būti gėda“, - rašo vienas vartotojas. „Daugiau niekada nepirksiu žurnalo, ant viršelio turi būti nukentėjusieji, koks prastas skonis“, - antrina kitas. „Kaip gerai, kad mano prenumerata žurnalui baigiasi“, - komentarus cituoja RIA „Novosti“.

Tuo metu keli „Facebook“ vartotojai priminė, kad JAV teismas dar nepripažino Dž. Carnajevo kaltu. Dž. Carnajevo, kuris kaltinamas surengęs balandžio mėnesio teroro išpuolį Bostono maratone, šalininkai ir priešininkai Bostono teisme susitiko liepos 11 dieną. Dž. Carnajevas pareiškė esąs nekaltas pagal visus trisdešimt kaltinimo punktų. Jam gali grėsti mirties bausmė. Procesas atidėtas iki rugsėjo 23 dienos.

Šių metų balandžio 15 dieną Bostone netoli tarptautinio maratono finišo linijos nugriaudėjo du sprogimai. Jie nusinešė tris gyvybes, dar daugiau nei du šimtai žmonių patyrė sužalojimus. Vienas iš įtariamų teroro išpuolio vykdytojų – Tamerlanas Carnajevas – buvo nušautas per kilusį susišaudymą su policija, jo jaunesnysis brolis Džocharas buvo sulaikytas.

Jaunesnysis brolis tyrėjams papasakojo, kad iš pradžių teroro išpuolis buvo planuotas liepos 4 dienai, tačiau broliams pavyko pagaminti sprogmenis anksčiau, nei buvo tikėtasi. Jo teigimu, šie sprogdinimai – jo kerštas Jungtinėms Valstijoms, už jų veiksmus Afganistane ir Irake.

Rusijos Federalinė saugumo tarnybą pirmą užklausą amerikiečių Federaliniam tyrimų biurui (FTB) išsiuntė 2011 metų pradžioje. FTB įtraukė Carnajevo pavardę į specialų „stebėjimo sąrašą“, kuris yra Nacionalinio kovos su terorizmu centro žinioje. Laikantis įstatymų, praėjus metams pavardė iš sąrašo buvo išbraukta, nes keturis mėnesius trukęs FTB tyrimas nepatvirtino, jog T. Carnajevas gali būti linkęs į smurtą.

Dž. Carnajevo bylos svarstymas prasidėjo liepos 10 dieną. Pirmame teismo posėdyje Dž. Carnajevas atsisakė pripažinti savo kaltę pagal visus kaltinimo punktus. Rugsėjo 23 dieną su teisėju susitiks kaltintojai ir gynėjai, kurie aptars Dž. Carnajevo bylos nagrinėjimą iš esmės.
Ekspertai mano, kad atsisakymas bendradarbiauti atliekant tyrimą gali reikšti mirties bausmę Dž. Carnajevui.