Galiausiai paaiškėjo, kad ilgas, ištįsęs kūnas su bjauriais dantimis yra ne kas kita, kaip babuino mumija. Tačiau iki tol internete plitusi nuotrauka kėlė įvairiausias versijas, kas galėtų būti šis keistas, į ateivį panašus sutvėrimas, rašo „The Independent“.

Vieni spėliojo, kad tai neatpažįstamai sudegęs ruonis, sukryžmintas su beždžione. Kitiems atrodė, kad tai smarkiai sudžiūvęs šuo. Dar vienam viskas buvo aišku savaime: „Tai Kate Moss, susvilusi nuo saulės Pletenbergo įlankoje“.

Tačiau spėliones nutraukė vietos veterinarė, atlikusi neaiškaus sutvėrimo autopsiją. Daugelio nusivylimui, ji nustatė, kad tai buvo kur kas arčiau gyvenęs gyvūnas.

„Tai moteriškos lyties babuino naujagimė, tebeturėjusi virkštelę, - išvadą paskelbė veterinarė Magdalena Braum. - Veikiausiai ji neišgyveno dėl kąstinės žaizdos kaukolėje. Tai palikuonio nužudymas. Šis reiškinys paplitęs tarp kai kurių primatų rūšių, kai būriui pradeda vadovauti naujas patinas“.

„Kūnas yra persisukęs ir sudžiūvęs, nes po mirties motina jį nešiojosi. Tirdami babuinus, mes dažnai matydavome, kaip motinos tris ar net keturias savaites ant uodegų nešiojasi negyvus jauniklius, kol galiausiai juos palieka“.

„Tai paaiškina, kodėl vidurinė mumijos kūno dalis yra taip neįprastai ištįsusi – ji tiesiog ištampyta. Kitos kūno dalys atitinka normalius babuinų jauniklio išmatavimus“, - sakė M. Braun.

Parko prižiūrėtojas Llewelly Dixon, kurio sūnus aptiko mumiją, teigė, kad gyventojai toliau lieka įsitikinę, jog šis kūnas yra ne tokios žemiškos prigimties.

„Žmonės vis dar abejoja, - sakė jis. – Mumijos dantys neprimena babuino. Jie vis dar netiki, kad tai babuinas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)