56 metų G.Sgreną oro uoste pasveikino šalies ministras pirmininkas Silvio Berlusconis ir kiti pareigūnai.

Žurnalistė, susisupusi antklode, tikriausiai, jausdama skausmą, su prijungta lašeline, prilaikoma nulipo lėktuvo trapu ir sėdo į karinį greitosios pagalbos automobilį. Ji buvo išvežta į Romos karinę ligoninę, kur bus gydoma nuo šautinės žaizdos petyje.

Penktadienį pagrobėjai paleido italų žurnalistę, tačiau Irake dislokuotos Jungtinių Valstijų pajėgos per klaidą apšaudė įkaitę į laisvę vežusį konvojų, sužeidė moterį ir nukovė Italijos slaptosios tarnybos agentą.

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis, vienas iš uoliausių JAV prezidento George'o W.Busho Irake vykdomos politikos rėmėjų, nedelsdamas iškvietė amerikiečių ambasadorių ir pareikalavo pasiaiškinti. Pasak jo, kažkas už šį nesusipratimą turi prisiimti atsakomybę.

S.Berlusconiui paskambino JAV prezidentas George'as W. Bushas ir atsiprašė. JAV prezidentas žadėjo, kad incidentas bus detaliai ištirtas.

S.Berlusconis spaudos konferencijoje sakė, kad paleistą ir trims italų slaptųjų tarnybų agentams perduotą G.Sgreną bevežant į Bagdado oro uostą, jų automobilį kontrolės punkte apšaudė JAV pajėgos, kurios nukovė vieną iš agentų, o žurnalistę sužeidė į petį.

"Kai pareigūnai apie tai mums pranešė telefonu, suakmenėjome, - sakė S.Berlusconis. - Agentas Nicola Caliparis pridengė savo kūnu G.Sgreną, į jį pataikė kulka, kuri, deja, buvo mirtina". Nukentėjo ir kiti trys automobilyje važiavę asmenys.

Pasak Pentagono atstovo, šūviai buvo paleisti todėl, kad "dideliu greičiu lėkęs automobilis nestojo prie kontrolės posto". Jis patvirtino, kad koalicijos pajėgos Bagdade apšaudė civilių automobilį, nukovė vieną ir sužeidė du juo važiavusius žmones.

Pasak JAV trečiosios pėstininkų divizijos atstovo, vairuotojas ignoravo karių "ranka ir ginklu, žibintuvėliu, perspėjamaisiais šūviais" rodytus signalus.

"Kadangi vairuotojas nestojo, kariai atidengė ugnį į variklio skyrių, taip sustabdė automobilį ir nukovė vieną bei sužeidė du žmones", - teigiama kariškių pareiškime.

G.Sgrena, dirbusi italų dienraščiui "Il Manifesto" ir vokiečių savaitraščiui "Die Zeit", buvo pagrobta ginkluotų vyrų vasario 4 dieną. Po kurio laiko sukilėliai išplatino vaizdo įrašą, kuriame kūkčiodama ir grąžydama rankas žurnalistė maldavo išvesti Italijos karius iš Irako.

Manoma, kad jai vaduoti italų žvalgyba surengė operaciją.