Kaip pranešė policija, per šį incidentą buvo sužeisti du vienuoliai, tačiau pati šventykla nenukentėjo.

Budistai iš viso pasaulio plūsta į tą šventovę Biharo valstijoje, kurioje augantis figmedis, kaip tikima, yra palikuonis medžio, po kuriuo Buda patyrė nušvitimą 531 metais prieš mūsų erą.

„Šventasis bodhio medis yra saugus - jam nepadaryta jokios žalos“, - Biharo policijos vadas Abhayanandas sakė naujienų agentūrai AFP.

Aukštas policijos pareigūnas S. K. Bharadwajas nurodė, kad „anksti šį rytą įvyko aštuonių mažo intensyvumo sprogimų virtinė, sužeidusi du žmonės“.

Dar dvi bombos buvo rastos ir neutralizuotos tame komplekse - iš jų viena netoli toje šventykloje esančios garsios 24 metrų aukščio Budos statulos, S.K.Bharadwajas sakė AFP.

Išpuoliai prieš budistus Indijoje reti, tačiau tame regione pastaruoju metu buvo padidėjusi įtampa dėl neseniai vykusių susirėmimų tarp budistų ir musulmonų Mianmare, Šri Lankoje ir Bangladeše.

Po sprogdinimų į šventyklą buvo pasiųsta daugiau saugumo pajėgų. Per tą incidentą nukentėjo du vienuoliai: 50-metis tibetietis ir 30-metis Mianmaro pilietis, informavo S. K. Bharadwajas.

Mahabodhio šventyklos kompleksas Bodh Gajoje, už 110 kilometrų į pietus nuo valstijos sostinės Patnos, yra viena iš ankstyviausių Indijoje išlikusių budistų šventovių. 2002 metais jis buvo paskelbtas UNESCO Pasaulio paveldo objektu.