„Žmonėms sunku suprasti, bet man tai buvo be galo svarbu“, – interviu CNN laidai „Changing Gear“ teigė jis.

Žurnalistas 13 metų atkakliai sekė L. Armstrongą.

1999 m. visas pasaulis buvo sužavėtas, kad L. Armstrongas įveikė vėžį ir grįžo į „Tour de France“ lenktynes, bet D. Walshas skeptiškai sutiko šią žinią.

„Bent kiek smegenų turinčiam žmogui buvo akivaizdu, kad Armstrongas nesąžiningai elgėsi“, – teigė jis ir pridūrė, jog lenktynininkas pasiekė geriausią rezultatą savo karjeroje, o tai „absoliučiai nelogiška“.

L. Armstrongo elgesys su griežtai prieš dopingo vartojimą nusistačiusiu prancūzų lenktynininku Christophe Bassonsu sustiprino D. Walsho įtarimus.

„Armstrongas traukė jį per dantį, <...> pagalvojau: „Jei nevartotum dopingo, šitaip nesielgtum su žmogumi, kuris akivaizdžiai važiavo nieko nevartojęs“, – aiškino žurnalistas.

Taip prasidėjo tiesios paieškos, nors iš pradžių niekas nenorėjo nė klausyti.

Davidas Walshas
D. Walshas buvo pasiryžęs pateikti savo įvykių versiją. Kai 2004 m. išėjo knyga „LA Confidential“ ir pasirodė straipsnis leidinyje „Sunday Times“, padaugėjo šmeižtų ir grasinimų.

Tais pačiais metais spaudos konferencijoje L. Armstrongas paklaustas apie knygą pareiškė: „Kadangi čia yra gerbiamas autorius, atsakysiu. Išskirtinio pobūdžio spėlionėms, ne, išskirtinio pobūdžio kaltinimams reikia išskirtinių įrodymų.“ Visiems patiko jo sąmojis.

Knygoje D. Walshas rėmėsi interviu su dviratininko Frankie Andreu žmona Betsy, su buvusia L. Armstrongo komandos nare Emma O‘Reilly ir su dešimtą dešimtmetį buvusiu komandos draugu Stevenu Swartu.

Kai galiausiai 2012 m. JAV Antidopingo agentūra paskelbė, kad L. Armstrongas ir jo komanda nuolat vartojo dopingą, D. Walshas ir antrasis knygos autorius – Pierre’as Ballesteris buvo reabilituoti.

Tačiau 2004 m., L. Armstrongui esant šlovės viršūnėje, kaltinimai jo atžvilgiu buvo tiesiog nesuvokiami.

Tuo metu leidinys „Sunday Times“ palaikė savo žurnalistą, tačiau kai dviratininkas padavė žurnalistą į teismą, veikiausiai suprato, kad laimės amerikietis.

„Sunday Times“ tai kainavo milijoną svarų. Laikraštis ir sporto skyriaus redaktorius be galo mane rėmė“, – teigė D. Walshas.