Nuostabios Indonezijos Siporos salos pakrantėje galima pagauti didžiulių bangų, tad, anot entuziastų, tokioms paieškoms negaila nei laiko, nei pinigų, nei pastangų. Šiltas vanduo, mechaniškai pastovios bangos, pakrantė, nusėta palmių. ir kitos pramogos – nieko keisto, jog šią vietą taip mėgsta užkietėję banglentininkai.
Banglentininkai Indonezijoje

Koralai ir rifai išsidėstę taip, jog banglentininkai be perstojo gali mėgautis kvapą gniaužančia patirtimi. Bangos ekstremalus kartais apsupa iš visų pusių tarsi didžiulis vandens kokonas. Netrūksta ir traumų. Bet ar gi jos gali atbaidyti tikrus banglenčių mėgėjus?
Filipinų Siargao sala


Banglenčių sezonas ten tęsiasi nuo kovo iki gruodžio. Šis Meksikos paplūdimys entuziastus vilioja galingomis srovėmis ir smėlėtomis pakrantėmis. „Šis paplūdimys – svarbiausias banglentininkų traukos centras į pietus nuo sienos“, - teigia banglentininkas Paulas, rekomenduojantis gerai ištyrinėti Puerto Eskondido paplūdimį.
Meksikos Pietų Oachakos Puerto Eskondido paplūdimys


Šis Atlanto vandenyno paplūdimys dar vadinamas „Europos banglentininkų sostine“. Netoliese paplūdimio įsikūrę garsūs ir turtingi žmonės. Įspūdingi bangų ir su jomis besigalynėjančių drąsuolių vaizdai šį paplūdimį leidžia lyginti su garsiausiais Havajų paplūdimiais.
Prancūzijos Hozgoro paplūdimys


Šios legendinėmis vadinamos bangos neišgąsdina tik pačių drąsiausių banglentininkų. Didžiules bangas sukelia vandenyne siaučiančios audros. Kartais šiurpą keliančių bangų aukštis pasiekia net 25 metrus. Vienintelė galimybė pasiekti tokias bangas-siaubūnes – laivu arba kateriu: jeigu prie bangos priartėsite netinkamu kampu, tapsite žuvų pietumis. 1994 metais taip tragiškai gyvenimą baigė patyręs banglentininkas iš Havajų Markas Foo. Šią bangą įveikusiųjų – gana nedaug.
Maveriko paplūdimys Kalifornijoje


P-Pass paplūdimys visame pasaulyje garsėja bangų smūgiu iš dešinės. „Tai tobuli mėlyni vandens kokonai“, - susižavėjimo neslepia Paulas. Paplūdimys įsikūręs gana atokiai, prie jo nusigauti ne taip paprasta ir tikrai nepigu.
P-Pass paplūdimys Mikronezijoje


Ši rojaus sala traukte traukia banglentininkus profesionalus iš Australijos ir Havajų bei pradedančiuosius bangų tramdytojus iš viso pasaulio – visus juos žavi tobulai skaidrus vanduo ir kerinti gamta.
Balio sala  Indonezijoje


„Šiame paplūdimyje susiformuoja vienos idealiausių ir pavojingiausių bangų visame pasaulyje“, - apie unikalų Taičio rifą pasakoja Paulas. „Pasivažinėjimas ant bangos trumpas, bet labai intensyvus. Kai jos pakyla virš trijų metrų, vaizdas sunkiai nusakomas“, - sako profesionalas.
Prancūzijos Polinezijos Taičio salos Teahupo‘o


Vienas geriausių banglentininkams skirtų paplūdimių, taip Džefrio Bėjaus paplūdimį vadina „Surfing Magazine“ redaktoriai. Paplūdimys padalintas į dvi dalis, taigi tikrai yra iš ko rinktis. Ko jau ko, o beveik idealiai lūžtančių bangų ten tikrai netrūksta. Pasivažinėjimas tokiomis bangomis gali trukti net 300 metrų.
Pietų Afrikos Džefrio Bėjaus paplūdimys


Štai ir ji – visų pačių pačiausių bangų motina. Dauguma banglentininkų niekada nepasieks tokių rezultatų, kad galėtų atvykti pasigalynėti su ja, tačiau faktas, jog apie tai svajoja dauguma, yra neginčijamas. Banglentininkai sako, jog ši banga – viena iš sunkiausių pasaulyje
Havajai