„Sunseeker“ perėmimas, vertas 320 mln. svarų (1,290 mlrd. Lt), reiškia, jog Kinijos bendrovei priklausys net 92 proc. britų bendrovės, gaminusios jachtas filmams apie Džeimsą Bondą, akcijų.
Wang Jianlinas, vienas iš turtingiausių žmonių Kinijoje, tikisi, jog naujasis jo pirkinys padės patenkinti sparčiau augančią paklausą jachtoms Kinijoje ir kitose besivystančiose rinkose.

„Dalian Wanda Group“ taip pat paskelbė apie savo ketinimus statyti penkių žvaigždučių viešbutį ir apartamentų kompleksą Londone, pro kurių langus matysis Temzės upė.

Šio nekilnojamojo turto projekto vertė siekia apie 700 mln. svarų (2,823 mlrd. Lt). Kinijos bendrovė jau gavo visus reikiamus leidimus.

„Dalian Wanda Group“ Kinijoje priklauso komercinė infrastruktūra, prabangūs viešbučiai, karaokės kavinės ir prekybos centrų tinklai. Kaip ir dauguma Kinijos bendrovių, „Dalian Wanda Group“ domisi plėtros užsienyje galimybėmis.

Bendrovės turtas šiuo metu vertinamas 300 mlrd. juanių (apie 128 mlrd. Lt), o kasmetinės pajamos siekia apie 142 mlrd. juanių (apie 61 mlrd. Lt).

Wang Jianlinas (centre)
Remiantis pranešimais, Kinijos milijardierius trims naujoms prieplaukoms ketino įsigyti 30 „Sunseeker“ jachtų, tačiau vėliau nusprendė, jog būtų logiškiau įsigyti visą jachtų statyklą. Su Kinijos bendrovės atstovais žurnalistams susisiekti ir gauti komentarą nepavyko.

Kinijoje itin turtingų asmenų skaičius ir jų ambicijos sparčiai auga. Nuo 2007 iki 2011 metų kinų, kurių turtas vertinamas daugiau nei 77 mln. skaičiuojant litais, pajamos išaugo beveik 60 proc., atsikleidė „WealthInsight“ atliktas tyrimas. Dėl šios priežasties sparčiai auga ir prabangos prekių bei itin brangių paklausų paklausa.

„Kinijos bendrovės investicijos „Sunseeker“ suteiks galimybių pasinaudoti neišmatuojamu sparčiai augančios Kinijos jachtų rinkos galimybėmis“, - teigia „Sunseeker“ vykdomasis direktorius Stewartas McIntyre.

2012 metais „Dalian Wanda Group“ už 2,6 mlrd. dolerių (6,7 mlrd. Lt) įsigijo kino teatrų tinklą „AMC Entertainment Holdings“.