Incidento išvakarėse dainininkė davė interviu BBC, kuriame išreiškė pritarimą neseniai Rusijoje priimtam įstatymui, draudžiančiam homoseksualumo propagandą. Jame numatytos administracinės sankcijos už netradicinės seksualinės orientacijos reklamą, siekiant paveikti nepilnamečius.

Kaip teigia Valerija, įstatymas tikrai padės apsaugoti mažamečius nuo netradicinės seksualinės orientacijos asmenų daromos įtakos. Dainininkė sunkiai suvaldė sukilusias emocijas kalbai pasisukus apie jos keturiolikmetį sūnų Arsenijų. Jos kitam sūnui Artemijui jau 19 metų, o dukrai Annai – 20 metų. Moteris taip pat sakė, jog įstatymui pritaria 88 proc. rusų (akivaizdu, jog žvaigždė rėmėsi neseniai atlikto visuomenės nuomonės tyrimo rezultatais).

„Viskas būtų buvę nuostabu, jeigu ne faktas, jog pati Valerija savo dainų vaizdo klipuose yra drąsiai filmavusis lesbietiškos meilės scenose“, - savo tinklaraštyje dainininkei taikliai įgėlė Andrejus Malginas. Jis pateikia ištraukas iš dainos „Break it all“ vaizdo klipo, nufilmuoto 2007 metais. Jame garsioji Valerija ir kelios merginos, vilkinčios vienais naktinukais, smaginasi ant lovos, išdykauja, išsidirbinėja, liečia viena kitą ir atlieka kitus dviprasmiškus judesius.

Tinklaraštininkas taip pat suabejojo, ar dainininkės vaikai gyvena Rusijoje. Jis neatmeta galimybės, jog iš tikrųjų jie gyvena Londone.

Valerijos interviu BBC sukritikavo ir visuomenės veikėja Ksenija Sobčiak. Mergina nusistebėjo, jog Valerija, paklausta, ar Rusijos televizijoje dirba homoseksualių žmonių, atskleidė kelių asmenų tapatybes.

„Valerija skundikė. Mūsų šalyje tokie dalykai ne naujiena. Išdavė vaikinus: „Sergejus Penkinas ir Borisas Moisejevas – nesislapstantys gėjai“‘, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ Valeriją pacitavo K. Sobčiak. Svarbu pažymėti, jog Valerija yra sakiusi, jog jos visai nedomima netradicinės seksualinės orientacijos žmonių asmeninis gyvenimas, o jos kolegos gėjai – „normalūs žmonės“, nes jie nesiveržia į homoseksualų eitynes ir nerengia protesto akcijų už tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimą.

Lesbietiškos meilės scenos vaizdo klipuose – ne vienintelis Valerijos biografijos faktas, liudijantis, jog homoseksualų bendruomenė jai nesvetima. 2008 metais dainininkė, bandydama atkreipti dėmesį į savo naują albumą „Out of Control“, surengė reklaminę kampaniją populiariame britiškame homoseksualams skiriame portale pinknews.co.uk. Vaizdo reklamoje Valerija didelėmis raidėmis rašė „Myliu „Pink News“‘. Per interviu portalui ji tada pareiškė dar nesanti pasirengusi tapti „gėjų ikona“. Nors ir patikino, „jog neprieštarautų, jeigu gėjai ją pamiltų“, nes jie - „labai kūrybingos asmenybės, turi gerą skonį ir yra labai jausmingi“.