Nors Rusijos prezidentą galima pagirti už jo pastangas, tačiau jo veido išraiška, kurią nutaisė vaizdo pranešime anglų kalba, sukėlė juoką ir jo tėvynėje, ir užsienyje.

Šešiasdešimtmetis V. Putinas puikiai kalba vokiškai, tačiau anglų kalbos nemoka taip gerai, todėl angliškai viešai yra bandęs kalbėti vos kelis kartus.

Tarp pastarųjų mėginimų – savimi pasitikintis prisistatymas prieš šešerius metus, kai Rusija pateikė paraišką surengti 2014 metų Žiemos olimpines žaidynes (ir laimėjo) bei įsimintinas populiarios dainos „Blueberry Hill“ atlikimas 2010 metais surengtame labdaros renginyje.

Šią savaitę V. Putinui dar didesniu iššūkiu tapo vaizdo pranešimas „World Expo“ organizatoriams. Šią pasaulinę parodą Rusija 2020 metais nori surengti Uralo mieste Jekaterinburge. Kai prezidentas aiškino, kad Rusija jau labai seniai dalyvauja šioje parodoje, tačiau dar nė karto nėra surengusi jos, kartais atrodė, kad jis kramto irisinį saldainį.

Nepaisant ryškaus akcento ir nervingai judančios rankos, V. Putinas – panašu, kad jis kalbėjo paauksuotoje Kremliaus salėje – suklupo tik kartą, kai kalbėjo apie kompleksą, kurį Jekaterinburgas pastatytų. Jis galėtų per visą parodos laikotarpį priimti 30 milijonų lankytojų.

„The Washington Post“ pažymėjo, kad Rusijos lyderis kalbėjo „šiek tiek nerangiai, kiek keistai atrodydamas tiems, kurie įpratę matyti Putiną rūpestingai išlaikantį kieto vaikino įvaizdį“.