"Berniukas mėgino apsiauti batus ir buvo susierzinęs, verkė, - korespondentams pasakojo vietos seniūnijos atstovas Scottas Hinojosa. – Šuo, matyt, tai suprato kaip agresyvų veiksmą ir užpuolė vaiką."

Name buvusi moteris mėgino nuraminti susierzinusį berniuką, tačiau netikėtai iš kito kambario atlėkė bulmastifas ir šoko ant mažylio. Moteris mėgino atskirti vaiką nuo šuns, tačiau nesėkmingai. Tada puolė kviesti į pagalbą vyrą. Kol šis atėjo, moteriai pavyko atskirti šunį. Vyras skubiai nuvežė berniuką į ligoninę, kur buvo konstatuota vaiko mirtis.

Pranešama, kad po incidento šuo pabėgo iš namų, tačiau policijos pareigūnai pirmadienį pranešė šunį sugavę ir užmigdę.

Penkiametis berniukas ir jo 2 metų sesutė svečiavosi šeimos draugų namuose, Džesvilyje, o tuo metu jų tėvai Mūro miestelyje (Oklahoma) vykdė tornado sugriauto namo atstatymo darbus.

Valstijos įstatymai už šuns išpuolį prieš žmogų ar kitą gyvūną šuns šeimininkui numato 500 JAV dolerių baudą. Tragedijos sukrėsta miestelio bendruomenė pirmadienį rinkosi diskutuoti dėl kovinių veislių šunų uždraudimo ir jų veisimo apribojimo.

Bulmastifai – galingai sudėti, tačiau protingais laikomi šunys, garsėjantys mielu charakteriu ir noru įsiteikti šeimininkui, tvirtina Amerikos šunų augintojų klubas (American Kennel Club). Jie laikomi idealiais šeimos šunimis ir kompanionais.