Duodamas interviu „Russia Today“, lankydamasis naujoje televizijos kanalo studijoje, Rusijos prezidentas papasakojo, kad santuoka buvo nutraukta bendru sutarimu. V. Putinas pažymėjo, kad tai tebuvo civilinė santuoka, kitaip tariant, cerkvėje jie nebuvo susituokę, praneša newsru.com.

Rusijos vadovas priminė, kad jis ir jo sutuoktinė Liudmila nusprendė pranešti apie skyrybas, nes norint pasielgti teisingai, reikia „pasakyti tiesiai ir sąžiningai“.

„Tai kur kas teisingesnis elgesys, nei kažką slėpti“, - įsitikinęs V. Putinas.

„Kalbant apie religinę reikalo pusę, tai jos nėra, nes mes niekada nesituokėme cerkvėje“, - pridūrė jis.

Tačiau neseniai duodama interviu televizijos kanalui „Dožd“ Ksenija Sobčiak pareiškė, kad Putinų santuoka iš tikrųjų buvo palaiminta ir cerkvėje.

„Vladimiro Vladimirovičiaus ir Liudmilos Aleksandrovnos santuoka sutvirtinta ir cerkvėje, jie ten tuokėsi“, - sakė K. Sobčiak.

Ji mano, kad būtent dėl to prezidento skyrybos gali kelti klausimų.

„Skyrybos Vladimirui Vladimirovičiui buvo labai nepatogios dėl kitos svarbios priežasties. Pastaraisiais metais mes matėme, kaip jis sąmoningai Rusijoje kūrė patriarchalinę visuomenę, paremtą šeimos vertybėmis ir stačiatikių vertybėmis. Kaip šiandien tai tarpusavyje siesis su Patriarcho Kirilo pozicija?“ - klausė K. Sobčiak.

Vladimiras ir Liudmila Putinai santuokoje išgyveno praktiškai tris dešimtmečius. Jų vestuvės įvyko 1983 metų liepos 28 dieną. Pora turi dvi dukras – 1985 metais gimusią Mariją ir metais jaunesnę Kateriną. Rusijos prezidento šeimyninį gyvenimą visada dengė paslapties skraistė, mat V. Putino šeima nemėgsta viešumo.