Žemieji parlamento rūmai - Valstybės Dūma - turėtų priimti šį įstatymo projektą, kuriuo rusams, užsieniečiams ir žiniasklaidos organizacijoms draudžiama vykdyti "netradicinių lytinių santykių propagandą" nepilnamečiams.

Anksčiau įstatymo projekto autoriai nurodydavo homoseksualius santykius, bet antram ir trečiam - paskutiniam - svarstymams pateikė švelnesnę formuluotę.

Maždaug 200-300 žmonių, tarp jų - Kremliaus šalininkai ir religiniai aktyvistai, susirinko prie Dūmos pareikšti savo paramos įstatymo projektui.

"Rusija yra tradicinių vertybių šalis, kurioje daugiau kaip 90 proc. gyventojų remia homoseksualumo propagandos nepilnamečiams draudimą", - sakė deputatas Sergejus Železniakas iš valdančiosios partijos "Vieningoji Rusija". Jo komentarai prieš svarstymą buvo paskelbti Dūmos interneto svetainėje.

"Tai - prevencinis įstatymas. Manau, kad jis turėtų būti priimtas", - televizijai sakė kitas "Vieningosios Rusijos" deputatas Nikolajus Bulajevas.

Pagal prieštaringai vertinamą įstatymo projektą būtų nusižengimas sakyti, kad gėjų santykiai yra lygūs "tradiciniams" heteroseksualiems.

Jeigu asmenys tokiai "propagandai" naudojasi žiniasklaida ar internetu, jiems gali būti skiriamos baudos iki 100 tūkst. rublių (8 tūkst. litų), o organizacijoms gali būti skirtos baudos iki milijono rublių, be to, jos gali būti uždarytos laikotarpiui iki 90 dienų.

Įstatymo projekte taip pat minimi užsieniečiai, tikriausiai dėl to, kad tarptautiniai gėjų teisių aktyvistai, tokie kaip britas Peteris Tatchellas, reguliariai atvykdavo į Rusiją paremti gėjų renginių.

Projekte sakoma, kad užsieniečiams, kurie naudojasi žiniasklaida ar internetu tokiai propagandai, galima skirti baudas iki 100 tūkst. rublių, kad galima juos laikyti areštinėje iki 15 dienų ir deportuoti.

Dūmai po trečio svarstymo priėmus įstatymo projektą, jis turės būti perduotas aukštiesiems parlamento rūmams ir galiausiai pasirašytas prezidento Vladimiro Putino. Manoma, kad šis "Vieningosios Rusijos" remiamas projektas taps įstatymu.