Užtat Vakarų leidiniuose nenustojama domėtis asmeniniu Rusijos lyderio gyvenimu, cituojamos rusų – tiek žymių, tiek eilinių asmenų, nuomonės.

Vokiečių laikraštyje „Tageszeitung“ cituojama TV laidų vedėja Ksenija Sobčiak, kuri pristatoma kaip buvusi Putinų šeimos draugė, rašo newsru.com. Ji įsitikinusi, kad žmona privertė V. Putinai padaryti viešą pranešimą apie skyrybas. K. Sobčiak išsamiai apie tai pakalbėjo birželio 7 d. TV kanale „Dožd“.

„Liudmila Aleksandrovna – labai tvirtas žmogus, sugebantis pakovoti už savo poziciją, – pareiškė laidų vedėja ir pridūrė, jog vienu metu bendravo su šia pora ir iš šono matė jų santykius. – Aš įsitikinusi, kad jinai jį paspaudė, manau, ji seniai norėjo skyrybų, kad nebereikėtų būti keistoje, dviprasmiškoje padėtyje.“

K. Sobčiak įsitikinusi – pačiam V. Putinui skyrybos buvo labai neparankios, nes prieštarauja jo aktyvioms pastangoms sukurti Rusijoje patriarchalinę visuomenę, pagrįstą šeimos ir stačiatikiškomis vertybėmis.

Politologas Stanislavas Belkovskis irgi neabejoja, kad skyrybų reikalavo Liudmila Putina. Jo nuomone, kuria jis dalinasi leidinyje „Moskovskij komsomolec“, L. Putina ryžosi šiam žingsniui po daugelio pastangų, kad įteisintų seniai buvusią situaciją.

„Realiai Liudmila Putina net ir po skyrybų liks Liudmila Putina (o ne su mergautine Škrebniovos pavarde), – teigė „RBK daily“ pašnekovas, prezidento administracijos valdininkas. – Juk sutuoktiniai pranešė, kad visiems laikams liks artimais žmonėmis. Tokiomis pavardėmis šiaip sau nesimėto.“

„The Christian Science Monitor“ cituoja laikraščio „Novaja gazeta“ apžvalgininką Andrejų Kolesnikovą, kuris spėja, jog V. Putinas ryžosi skyryboms dėl protokolo – kad pagaliau galėtų rodytis viešumoje vienas, nekeldamas klausimų. Jis taip pat mano, jog asmeniniame V. Putino gyvenime galimos permainos, o tai turės įtakos politiniam peizažui.

Tinklaraštininkai juokauja, kad turtą dalins pagal Uralo kalnus

Vakarų Europos žiniasklaida perpasakoja ir rusų tinklaraštininkų juokus.

„Rusai dažnai sarkastiškai reaguoja į svarbius klausimus, tinklaraščiuose greitai pasipylė anekdotai apie V. Putiną, – rašo „The Times“. – Žmonės juokavo, kad jis paskyrė Liudmilą laikinai einančiąja pareigas pirmąja dama, o ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas iš solidarumo irgi išsiskirs su žmona.

Prie aštrialiežuvų prisijungė „Tageszeitung“ apžvalgininkas – jis pareiškė, kad įprastai rusai sužino apie svarbius šaliai įvykius per baletą – šį kartą tai buvo ne Piotro Čaikovskio „Gulbių ežeras“, o „Esmeralda“ pagal Viktoro Hugo romaną „Paryžiaus katedra“.
Humoru dalinasi ir „The Washington Post“: „Kaip Putinai dalinsis turtą?“ Atsakymas: „Pagal Uralo kalnus.“

Pasirodo juokelių ir socialiniame tinklalapyje „Twitter“. Pavyzdžiui: „Dabar Liudmilą Putiną ves Medvedevas, o po ketverių metų išsiskirs, tada ją vėl ves Putinas.“
Vladimiras Putinas su vestuviniu žiedu ir be jo