Marcela Franco penktadienį pateko į juodai apsirengusio ir neperšaunamą liemenę dėvėjusio užpuoliko kulkų krušą prabangiame pajūrio kurorte Santa Monikoje. Per tą incidentą taip pat žuvo šios moters tėvas Carlosas Franco.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, užpuolikas buvo Johnas Zawahri, kuriam šeštadienį būtų sukakę 24 metai. Užpuoliką nušovė policija, kai jis buvo užspeistas Santa Monikos koledžo (SMC) bibliotekoje.

Marcela Franco ir jos tėvas, kuris buvo tos aukštosios mokyklos prižiūrėtojas, mirė po to, kai J.Zawahri penktadienį apšaudė automobilį, kuriuo juodu važiavo į koledžą.

"Man liūdna pranešti, kad Marcela Franco užgeso šį rytą UCLA (Kalifornijos universiteto Los Andžele) Ronaldo Reagano medicinos centre", - sakoma Santa Monikos koledžo prezidento Chui Tsango (Čui Cango) pranešime, paskelbtame šios mokyklos tinklalapyje.

"Prie jos buvo jos šeima. Marcela buvo užsiregistravusi lankyti SMC paskaitas šią vasarą; ji buvo su savo tėvu Carlosu, kai penktadienį ištiko tragedija, - pridūrė koledžo vadovas. - Reiškiame nuoširdžią užuojautą Franco šeimai. Tinkamu metu koledžas sušauks visos mokyklos minėjimą."

Policija dar nenustatė šio išpuolio motyvų. Užpuoliko siautėjimas prasidėjo penktadienį, kai buvo padegtas vienas namas Santa Monikoje. Policija tame name vėliau rado J.Zawahri tėvo ir brolio kūnus.

Iki dantų ginkluotas užpuolikas, turėjęs apie 1 300 šovinių, vėliau išvyko į Santa Monikos koledžą, kur nesirinkdamas šaudė į studentus, kol galiausiai pats buvo pakirstas policijos kulkų.