Internete išplito Michaelo Graveso dizaino nerūdijančio plieno arbatinuko atvaizdai, kurie kai kam primena nacių lyderį, iškėlusį ranką pasveikinimui "Sieg Heil".

40 dolerių kainavęs arbatinukas, kuris "eBay" vadinamas "JC Penney Michael Graves Hitler Tea Kettle", ketvirtadienį buvo perkamas ir už 245,9 dolerio.

Visi jie internete buvo išparduoti, o juos reklamavęs plakatas po protestų buvo pašalintas, tačiau parduotuvė "JC Penney" "Twitter" teisino tą reklamą.

"Absoliučiai netyčinis - ir jeigu būtume ********strategavę, tikriausiai būtume nusprendę dėl mielo šuniuko ar kačiuko virdulio. :)", - parašė kompanija, kuri pridūrė, kad arbatinukai buvo išparduoti internete, bet - ne parduotuvėse.

Audrą internete sukėlę atvaizdai pasirodė socialinių naujienų svetainėje "Reddit". Juose matyti arbatinuko reklaminis skydas Los Andžele ir neryški versija, kurioje palyginimas su Hitleriu atrodo kiek aiškesnis.

Tuo tarpu Los Andželo priemiesčio Kalver Sičio, kuriame buvo tas reklaminis skydas, meras kritikavo parduotuvių tinklą.

"Esu nusivylęs tuo, kad "JC Penney" iš viso pastatė tą reklaminį skydą, o dar labiau pasipiktinęs tuo, kad jie jį bandė teisinti. Kaip žydas, esu įžeistas", - elektroniniame laiške "Mother Jones" naujienų svetainei rašė meras Jeffas Cooperis.

"Kaip išrinktas pareigūnas aš labai pykstu, kad miestas, kuriam atstovauju, yra su tuo siejamas", - sakė jis.

"Anti-Defamation League" (ADL), kuri stebi antisemitizmą ir vykdo kampaniją prieš jį, savo interneto svetainėje parašė: "Patikime "JC Penney" žodžiu, kad bet koks panašumas į nacių diktatorių buvo visiškai netyčinis".

Tačiau kai kurie pirkėjai ir pardavėjai laikosi kitokios nuomonės.

"Atrodo kaip Hitleris, ištrauktas iš lentynos, paskubėkit!" - rašė vienas pardavėjas, užsimindamas apie pranešimus, kad "JC Penney" atšaukė tuos arbatinukus iš prekybos.

Tačiau ketvirtadienį jų, kaip atrodė, buvo galima nusipirkti paties "JC Penney" interneto svetainėje, už tuos pačius pradinius 40 dolerių.

Parduotuvė kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti ir paaiškinti daugiau.