Vasarį abi A. Jolie krūtys buvo pakeistos implantais – tokiai krūtų audinio šalinimo operacijai moteris ryžosi sužinojusi, jog turi tą patį geną, kurio sukeltas kiaušidžių vėžys pražudė jos motiną Marcheline Bertrand.

J. Anderssonas, vienas iš jauniausių menininkų, kurių darbai kada nors buvo eksponuojami Los Andželo nacionalinėje portretų galerijoje, teigia, jog paveikslą, nutapytą aliejiniais dažais, įkvėpė jo paties mamos kova su krūties vėžiu.

Švedas išgarsėjo nutapęs Amy Winehouse ir buvusio Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi portretus.

„Kai man buvo 15 metų, mama sunkiai sirgo krūties vėžiu. Mintis apie krūties pašalinimo operaciją man kėlė siaubą, bet jai pasisekė – operacija pavyko ir be krūties pašalinimo. Naujienos apie A. Jolie sprendimą mane pribloškė, pradėjo kankinti nerimas, kuris ir paskatino nutapyti portretą. Natūralus jos veido grožis nejaukiai sugretinamas su jos apsisprendimo padariniais“, - teigia menininkas.

Operacijai aktorė ryžosi po to, kai sužinojo, jog turi BRCA1 geno mutaciją, kuri net 87 proc. padidina krūties vėžio riziką.

Kino žvaigždės motina su kiaušidžių vėžiu kovojo net šešerius metus, tačiau, eidama 57-uosius metus, ją pralaimėjo.

37 metų A. Jolie ketina ryžtis ir kiaušidžių šalinimo operacijai – kiaušidžių vėžio rizika jaunai moteriai siekia 50 proc. Aktorė ir jos mylimas vyras Bradas Pittas augina šešias atžalas – 11 metų Maddoxą, devynerių Paxą, aštuonerių Zarahą, šešerių Shiloh ir ketverių metukų dvynius Knoxą ir Viviene. Trys vyresnieji vaikai įvaikinti, o likę trys – poros biologiniai palikuonys.

Pardavus portretą gautos lėšos atiteks labdaros organizacijai „Falling Whistles“, kuri kovoja už taiką Konge. Kongo likimas labai rūpi ir pačiai A. Jolie.