Floridos valstijos Orlando mieste žuvo Ibrahimas Todaševas, kuris, FTB duomenimis, pažinojo Tamerlaną Carnajevą, informuoja newsru.com.

Per susišaudymą su FTB žuvęs 27 m. I. Todaševas, jo draugų teigimu, buvo boksininkas ir pažinojo vyresnįjį brolį Carnajevą, kuris žuvo per susišaudymą su policija. Prieš susišaudymą juo buvo susidomėjusios amerikiečių specialiosios tarnybos ir apklausinėjo dėl teroro išpuolių Bostone.

I. Todaševo draugo teigimu, teisėsaugininkai ėmė juo domėtis po teroro aktų. Pats. I. Todaševas tvirtino niekaip nesusijęs su sprogimais ir teigė, kad pažintis su Tamerlanu Carnajevu nebuvo artima. Jis teigė ketinęs skristi į Čečėniją ir nusipirkęs lėktuvo bilietą prieš Bostono sprogimus.

Jo draugas tvirtina, kad FTB jį spaudė, neleido išvažiuoti į tėvynę. „Jam teko atsisakyti bilietų, nes FTB jį spaudė. Na, suprantate, ką turiu omenyje. Jam sakė „nė negalvoti išvažiuoti“, tad jis nusprendė pasilikti“, – cituoja draugo Huseino Taramovo žodžius leidinys.

Jis pasakojo, kad I. Todaševas susipažino su Tamerlanu Carnajevu Bostone, jie kelis kartus ėjo pasilinksminti. H. Taramovo teigimu, jie nebuvo draugai, artimai vienas kito nepažinojo.

Kaip pranešė specialusis FTB agentas, „incidentas įvyko Floridos valstijoje, Orlande. Agentas ir įtariamasis susidūrė vykdant oficialias procedūras“. Jis pridūrė, kad išsamesnės informacijos kol kas nėra.

„Tikimės gauti išsamesnės informacijos vėliau“, – teigė jis.

Kaip rašo „Life News“, oficialiais duomenimis, prasidėjus susišaudymui, FTB darbuotojas vykdė pareigas – atliko tyrimą komplekse. Įtariamasis puolė specialųjį agentą. Pajutęs grėsmę, agentas šovė į Į. Todaševą, šūvis buvo mirtinas.

27 m. I. Todaševas gimė Čečėnijoje, jis buvo profesionalus kovos menų sportininkas, dalyvavo keliuose oficialiuose turnyruose. Jo profilyje MMA interneto svetainėje parašyta, kad kartą jis įveikė varžovą jau pirmame raunde po 2 min. ir 19 s. Interneto svetainėje „YouTube“ yra filmuota I. Todaševo kova su varžovu.

Kaip pasakojo H. Taramovas, teroro išpuolio dieną, kai federaliniai agentai nustatė, kad įtariamieji – broliai Carnajevai, į gyvenamąjį kompleksą atėjo FTB darbuotojai ir pradėjo kelių čečėnų kilmės asmenų apklausą. „Jie ėmė mus apklausinėti kitą dieną po sprogimų. O kai sužinojo, kad teroristai – čečėnai, mus ėmė sekti“, – teigė H. Taramovas.

Primename, kad balandžio 15 d. Bostono centre, netoli maratono finišo linijos 12 sekundžių intervalu nugriaudėjo du sprogimai. Žuvo trys žmonės, apie 200 sužeidė.

Amerikiečių teisėsaugininkai įsitikinę, kad sprogimų organizatoriai ir vykdytojai buvo broliai Carnajevai – 26 m. Tamerlanas ir 19 m. Džocharas. Vyresnysis brolis žuvo per susišaudymą su policija. Džocharo būklė šiuo metu stabili. Pirmadienį jam pateikė kaltinimus masine žmogžudyste, dabar jam gresia mirties bausmė arba įkalinimas iki gyvos galvos.