Nepanašu, kad jie galėtų tapti puikia pora. Pasirodo, jog suartinti šiuos du skirtingus žmones sugebėjo mažas baltas kačiukas, skelbia „The Telegraph“.

„Instagram“ paskyroje Čečėnijos lyderis paskelbė kelias nuotraukas, darytas kartu su britų aktore. Gražuolė atvyko į Čečėniją kartu su kino žvaigžde Gerardu Depardieu filmuotis veiksmo trileryje.

Mažiau nei prieš dešimt metų Čečėnijos sostinė Groznas tebuvo griuvėsiai, nualinti metų metus trukusių kovų. Antradienį miestas trumpam transformavosi į filmavimo aikštelę, kur E. Hurley ir G. Depardieu kuria juostą apie prancūzą meno kūrinių vagį ir jo nerūdijančią meilę iš Rusijos.

Čečėnijos sostinėje, kurią naujam gyvenimui prikėlė būtent nuožmusis R. Kadyrovas, ketinama nufilmuoti apie pusę filmo.

Spaudos konferencijos metu pristatę juostą E. Hurley ir G. Depardieu sulaukė neįtikėtinai audringos ir atvirai pataikaujančios reakcijos. Aktorė Hilary Swank, kartą apsilankiusi R. Kadyrovo surengtame prabangiame renginyje, vėliau šitos avantiūros labai pasigailėjo ir buvo priversta viešai atsiprašinėti, nes žmogaus teisių gynimo organizacija ją apkaltino bičiulyste su prieštaringai vertinamu ir nuolat kritikuojamu lyderiu.

G. Depardieu, visai neseniai tapęs Rusijos piliečiu, į Grozną atvyko anksčiau ir apsistojo prabangiame viešbučio komplekse, esančiame greta pagrindinės miesto mečetės. R. Kadyrovas pasirūpino, kad aktorius galėtų apsigyventi penkių miegamųjų apartamentuose.

Du vyrai susidraugavo prieš dvejus metus, kai aktorius atvyko į Čečėnijos lyderio gimtadienio šventę. Ryšiai dar sustiprėjo šiemet, kai prancūzų kino žvaigždė paskelbė atsisakantis Prancūzijos pilietybės (protestuodamas prieš didelius mokesčius milijonieriams) ir tapo Rusijos piliečiu – pasą jam įteikė pats šalies prezidentas Vladimiras Putinas.

Prieš viešbučio aktorius noriai fotografavosi su gerbėjais. Pasveikintas „The Daily Telegraph“ žurnalistų, G. Depardieu sarkastiškai pareiškė: „Sakot, kad atvykot iš Didžiosios Britanijos, taip? Ko jums čia reikia? Juk Čečėnijoje taip pavojinga, ar ne?“. Vėliau paklausė: „Tai jūsų dar neišžudė?“.

R. Kadyrovas, turintis tikrą kolekciją naminių augintinių, tarp kurių ir tigras, vilkas bei balta katytė vardu Chanel, kontroliuoja karinius dalinius, praeityje kaltintus įtariamų islamistų maištininkų ir jų šeimos narių grobimais ir kankinimais. Aišku, Čečėnijos lyderius tokius kaltinimus primygtinai neigia. Kartą R. Kadyrovas viešai liaupsino Grozno vyrus, respublikos moteris, nenešiojančias galvą dengiančių skarų, išvadinusius „ištvirkėlėmis“ ir apšaudžiusius jas dažasvydžio šoviniais.

Per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir E. Hurley bei vienas iš juostos kūrėjų Phillippe Martinezas, G. Depardieu buvo šiek tiek nuosaikesnis nei kalbėdamas su britų žurnalistais.

„Aišku, mačiau ginkluotų žmonių, bet juk ginkluoti vaikšto ir žandermerijos pareigūnai mano gimtinėje, tačiau jų akys draugiškos, jokios baimės ar neapykantos“, - sakė aktorius.

E. Hurley teigimu, sužinojusi, jog teks filmuotis Čečėnijoje, „labai giliai įkvėpė“, tačiau pasvarsčiusi nusprendė, jog tai „puiki proga“.

„Įsiveržėme labai narsiai, tačiau mūsų tikslas – sukurti gerą filmą“, - tvirtina žavioji aktorė.

Kol kas neaišku, ar R. Kadyrovas tiesiogiai prisideda prie juostos kūrimo, tačiau filmo prodiuseris Arnaud Frilley sako, jog Čečėnijos vadovas perskaitė filmo scenarijų.

Komentuoti susitikimo su R. Kadyrovu britų aktorė nepanoro.

Žmogaus teisių gynimo organizacijos „Human Rights Watch“ atstovė Tanja Lokšina sako: „Negaliu nurodinėti G. Depardieu ir E. Hurley, su kuo jiems bendrauti, tačiau viliuosi, jog jie neima pinigų iš žmogaus, kaltinimu žiauriais žmogaus teisių pažeidimais“.