„Dešimtą vakaro išsiuntėme darbuotojus į Husby priemiestį, - laikraščiui „Dagens Nyheter" sakė Stokholmo policijos atstovas Larsas Bystroemas. - Mano kolegas pasitiko jaunuoliai, svaidantys į juos akmenis. Toliau viskas išsivystė į porą smurto protrūkių, padaryta daug žalos".

Riaušės prasidėjo jaunuoliams padegus automobilius Husby priemiestyje, esančiame šiaurinėje Stokholmo pusėje. Liudininkų teigimu, buvo padegta mažiausiai šimtas automobilių. Dar vienas gaisras sukeltas netoliese esančiame garaže, dėl ko teko evakuoti gyventojus iš daugiabučio. Buvo evakuota apie penkios dešimtys žmonių, jie prisiglaudė netoliese buvusiuose autobusuose.

Buvo nusiaubtas ir vietos prekybos centras, per grumtynes sužeisti trys policininkai. Policijos vertinimu, riaušėse dalyvavo nuo 50 iki 60 jaunuolių. Įvykio vietoje dirbo keturios dešimtys policininkų ir ugniagesių.

Jaunimo organizacija „Megafonen" teigia, kad šiuos protestus sukėlė praėjusį pirmadienį, gegužės 13 dieną, įvykęs incidentas, kai policija nušovė 69 metų vyrą. Jis policijos pareigūnams grasino mačete ir netrukus buvo nušautas.

„Suprantame, kad žmonės taip reaguoja", - sakė Rami Al-Khamisi iš „Megafonen". Riaušės numalšintos pusę šešių ryto. Policija nieko nesulaikė. „Mes nieko nesulaikėme, tačiau pabandysime tai padaryti dienos metu. Paimsime daug saugumo kamerų užfiksuotos medžiagos bei pakalbėsime su liudininkais, kad galėtume imtis teisinių veiksmų prieš nusikaltusius asmenis", - sakė L. Bystroemas laikraščiui „Dagens Nyheter".