Izraelio blokadą kenčianti ir islamistiškos „Hamas“ valdoma Gaza daugelį prekių įsiveža per tunelius – tai paprasčiausias kelias apeiti blokadą.

Maistą tiekiančios kompanijos marketingo direktorius sako, kad Gazos gyventojai nori keptų viščiukų, juos atveža iš KFC restoranų Egipte.

„Užsienyje pabuvoję žmonės ragavo „Kentucky“ patiekalų, juos pamėgo ir nori gauti jų Gazoje. Kiti nėra buvę užsienyje, tačiau yra girdėję apie KFC maistą ir nori jo paragauti. Dabar jie turi galimybę už prieinamą kainą nusipirkti patiekalų iš mūsų“, – sako „Alyamama Delivery“ marketingo direktorius Mohammadas al Madanis.

Ketvirtadienį vištienos siunta užtruko penkias valandas, nes „Hamas“ kontroliuojamuose tuneliuose buvo tikrinami dokumentai.

„Hamas“ per daug nesidžiaugia į Gazą gabenamu maistu ir uždraudė žurnalistams filmuoti įvažiavimus į tunelį.

Kai vištienos siunta pagaliau pasiekė Gazą, ją išdėliojo į dėžes ir motociklais nugabeno į namus laukiantiems gyventojams.

Vienas Gazos gyventojas džiaugėsi sulaukęs užsakyto maisto, nors jį atgabeno gerokai pavėluotai.

„Išgirdome, kad gabena maistą iš Al Arišo, tad pasiteiravome. Sužinojome, kad kompanija gali gabenti maistą į Gazą, paskambinome ir atvežė patiekalų. Gerokai pavėlavo, bet, laimė, pasiekė mus“, – sakė Gazos gyventojas Wisamas Mazenas Saqeras.

Dabar Gaza priklausoma nuo tunelių, per kuriuos gabenamos visos prekės.

„Hamas“ nedžiugina vakarietiški KFC patiekalai, kurie pardavinėjami po 35 JAV dolerius. Jie kontroliuoja pristatymus ir ima mokesčius, kaip ir nuo kitų tuneliais gabenamų prekių.