Valstybinės oro bendrovės "Nepal Airlines" lėktuvas "DHC-6 Twin Otter" sudužo Kali Gandakio upėje Anapurnos kalnagūbryje, sakė policijos atstovas Keshavas Adhikari, pridūręs, kad nukentėjo visi orlaivyje buvę žmonės - 18 keleivių ir trys įgulos nariai, o penki iš jų buvo sunkiai sužeisti.

"8 val. 30 min. vietos (5 val. 45 min. Lietuvos) laiku lėktuvas tūpė Džomsomo oro uoste Mustango rajone, kai sugedo jo stabdžiai. Pusė lėkuvo korpuso yra vandenyje, o kita pusė - ant upės kranto", - K.Adhikari sakė naujienų agentūrai AFP.

"Penki žmonės, tarp jų pilotas, buvo sunkiai sužeisti. Jie gabenami oru į Pocharą tolesniam gydymui", - nurodė jis.

Policija nurodė, kad tuo lėktuvu skridę aštuoni japonai turistai keliavo iš Pocharos į Muktinatą - hinduistams ir budistams šventą vietą, esančią Torong La kalnų perėjos Himalajuose papėdėje. Kiti lėktuve buvę žmonės buvo nepaliečiai.

Nepale prastai išvystytas kelių tinklas, todėl daug turistų, maldininkų ir profesionalių alpinistų dažniausiai naudojasi 16 šios šalies oro bendrovių paslaugomis ir 49 oro uostais, kad pasiektų atokias vietoves.

Praeitais metais tame pačiame oro uoste sudužus keleiviniams lėktuvui žuvo 15 žmonių, tarp jų 13 turistų iš Indijos. Šeši iš jų stebuklingai išsigelbėjo.

Nepatyrę pilotai, prastas valdymas ir saugumo taisyklių nepaisymas yra pagrindiniai veiksniai, keliantys pavojų keliautojų gyvybėms Nepale, perspėja aviacijos ekspertai, reaguodami į neseniai įvykusias žmonių gyvybių pareikalavusias avarijas.