Bosnijoje gimęs 60-metis F. Hamidovičius buvo nuteistas už vadovavimą plataus masto organizuotai kišenvagių operacijai. Pasak policijos, vienu metu jo vadovaujama kišenvagių gauja įvykdydavo iki 75 proc. vagysčių Paryžiaus metropolitene.

Merginos būdavo išmokomos nepastebėtos iškraustyti keleivių kišenes ir susirasti potencialias aukas - dažniausiai tai būdavo turistai iš Azijos šalių, kurie, kaip žinoma, nešiojasi dideles sumas pinigų.

Merginos turėdavo per dieną atnešti po 300 eurų, o jeigu šios užduoties neįvykdydavo, jos būdavo baudžiamos ir kankinamos, kartais jų kūną deginant cigaretėmis.

Šioje byloje nuteista dar maždaug 20 šios gaujos narių, kuriems skirtos nuo vienerių iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmės.

2010 metais išaiškinta ir suimta kišenvagių gauna per 2009 metus Paryžiuje iš miesto svečių ir gyventojų pavogė 1,3 mln. eurų.

Paryžiaus policija stiprina pajėgas turistams apsaugoti

Paryžiaus policija trečiadienį pranešė į gatves pasiųsianti daugiau pareigūnų, siekdama apsaugoti turistus nuo kišenvagių, ir pradėsianti informuoti apie labdaros organizacijų atstovais apsimetančius sukčius, kurie taip pat taikosi į miesto svečius.

Tokių priemonių imamasi po labiausiai pasaulyje turistų lankomo miesto, Paryžiaus, įvaizdžiui pakenkusių kelių incidentų. Vienas tokių buvo Luvro muziejaus darbuotojų akcija balandžio mėnesį, kai protestuodami prieš vis agresyviau vagiliaujančius kišenvagius jie buvo trumpam uždarę muziejų.

Paryžiaus policijos prefektūra pranešė, kad numatoma sustiprinti policijos pareigūnų pajėgas svarbiausiuose miesto objektuose, tarp jų Paryžiaus Dievo motinos katedroje, Luvre, Eliziejaus laukų prekybos rajone ir Monmartre.

Turistų lankomose vietose numatoma platinti lankstinukus anglų ir prancūzų kalbomis, kuriuose perspėjama, jog jauni nusikaltėliai kabinėjasi prie turistų, prašydami paaukoti pinigų neegzistuojančioms labdaros organizacijoms, arba prašo pasirašyti pramanytas peticijas, taip nukreipdami jų dėmesį nuo kišenvagių.

Vieni dažniausiai apiplėšiamų yra turistai iš Kinijos. Šios šalies ambasada neseniai pranešė gavusi daugiau nusiskundimų dėl apiplėšimų ir kitokių vagysčių.

Vos atvykę į šalį Paryžiaus tarptautiniame Šarlio de Golio (Charles de Gaulle) oro uoste kovo mėnesį buvo apiplėšti 23 kinai- restorane iš jų buvo pavogti pasai, lėktuvų bilietai ir pinigai.

Šią savaitę kilęs smurto protrūkis Paryžiuje, "Paris Saint-Germain" (PSG) futbolo klubo, pirmą kart per 19 metų Prancūzijos futbolo pirmenybėse tapusio čempionu, aistruoliams švenčiant pergalę, šalies sostinės įvaizdžiui buvo suduotas dar vienas smūgis.

Pirmadienį PSG gerbėjai surengė riaušes prie Eifelio bokšto, kur svaidė dūmines bombas, niokojo barus bei restoranus ir užpuolė kelis turistus