Aktorius teigė, kad tai buvo laiminga diena jo šeimai ir kad jis tenori, jog A. Jolie būtų sveika ir gyventų ilgai, informuoja telegraph.co.uk.

A. Jolie (37 m.) apsisprendė dėl krūtų audinio pašalinimo, kadangi turi genų mutaciją, dėl kurios stipriai padidėjo krūties arba kiaušidžių vėžio rizika.

Aktorė, kurios motina mirė po 10 m. trukusios kovos su vėžiu, teigė atvirai prakalbusi tikėdamasi, kad jos patirtis bus naudinga moterims.

Ji sakė, jog mylintis ir ją palaikantis partneris B. Pittas buvo šalia per tris mėnesius trukusias operacijas, kurių metu jai pašalino krūtų audinį ir pakeitė jį implantais.

B. Pittas teigė: „Kaip pirmasis, išgirdęs apie šį sprendimą, manau, Angie <...> pasirinkimas yra tiesiog didvyriškas. Dėkoju medikų komandai už gydymą ir dėmesį. Tenoriu, kad ji gyventų sveikai ir ilgai su manimi ir mūsų vaikais. Tai laiminga diena mūsų šeimai.“

A. Jolie ir B. Pittas augina šešis vaikus, trys iš jų – įvaikinti.

Aktorė priėmė nelengvą sprendimą, sužinojusi, kad turi BRCA1 geno mutaciją, kuri reiškia, jog jai 87 proc. padidėja krūties vėžio rizika ir 50 proc. didesnė tikimybė susirgti kiaušidžių vėžiu.

Apie krūtų audinio pašalinimą paskelbusi Holivudo aktorė tapo dar didesne žvaigžde

Angelina Jolie rado dar vieną būdą būti žvaigžde - ši aktorė, "Oskaro" laureatė ir Jungtinių Tautų (JT) ambasadorė pabėgėlių reikalams, dabar sulaukia pagarbos pareiškimų iš sveikatos apsaugos aktyvistų, gydytojų ir savo gerbėjų, kai atskleidė, jog ryžosi abiejų krūtų audinio pašalinimo operacijai, kad sumažintų riziką susirgti vėžiu.

37 metų aktorei abiejų krūtų audinys buvo pašalintas siekiant kiek įmanoma sumažinti krūties vėžio pavojų, nes buvo nustatyta, kad ji yra paveldėjusi geną, didinantį krūties ir kiaušidžių vėžio riziką.

Paskelbti apie tai viešai ji nusprendė norėdama parodyti pavyzdį kitoms moterims ir motinoms.

Pasaulinio liaupsių chorui vadovavo jos partneris ir sužadėtinis Bradas Pittas, kuris pavadino ją didvyriška. Pagyrimų A.Jolie atvirumui negaili ir jos gydytojai, kitos kino žvaigždės bei tūkstančiai gerbėjų, rašančių socialiniuose tinkluose.

"Tikimės, kad žinojimas, kurį ji didina visame pasaulyje, išgelbės nesuskaičiuojamą daugybę gyvybių", - tinklaraštyje parašė A.Jolie chirurgė Kristi Funk iš Los Andželo krūties vėžio klinikos "Pink Lotus", kuri gyrė savo pacientės "drąsius pasirinkimus".

A.Jolie motina Marcheline Bertrand mirė nuo kiaušidžių vėžio, būdama 56 metų. Iš jos dukra paveldėjo geną BRCA1, kuris smarkiai padidina riziką susirgti krūties ir kiaušidžių vėžiu.

Dėl to geno jos gydytojai prognozavo 87 proc. krūties vėžio ir 50 proc. kiaušidžių vėžio riziką, o tai paskatino šešis vaikus auginančią aktorę imtis veiksmų - tikimybei, kad ji gali mirti dar būdama jauna, sumažinti.

Paskelbdama apie operacijas straipsnyje "The New York Times", A.Jolie pažymėjo, jog dabar rizika, kad jai išsivystys krūties vėžys, sumažėjo iki 5 procentų, nors ir lieka pakankamai didelė tikimybė susirgti kiaušidžių vėžiu.

"Pradėjau nuo krūtų, nes man krūties vėžio rizika didesnė negu kiaušidžių vėžio, ir ta operacija sudėtingesnė", - rašė ji.

"Galiu pasakyti savo vaikams, jog jiems nereikia bijoti, kad praras mane dėl krūties vėžio", - pažymėjo aktorė.

Ji ir B.Pittas - įtakinga Holivudo pora, kurią bulvariniai laikraščiai praminė "Brangelina", - augina tris įvaikius ir tris savo vaikus.

Vėžio prevencijos aktyvistai sveikino A.Jolie, bet perspėjo moteris nepulti strimgalviais tikrintis dėl minimos geno mutacijos.

Pasak jų, ta BRCA1 mutacija yra ne tik reta, bet ir brangi nustatyti JAV laboratorijoje, kuri - sulaukdama prieštaringų vertinimų - reiškia pretenzijas į patentines teises dėl to geno.

K.Funk sakė, kad B.Pittas "buvo šalia ir pasveikino ją iškart, kai tik ji atsigavo po narkozės, kaip ir po kiekvienos operacijos".

Pagrindinė operacija buvo atlikta vasario 16 dieną ir praėjo sklandžiai, tinklaraštyje rašė chirurgė. Po dviejų dienų ji paskambinusi A.Jolie ir patvirtinusi "didžiausią viltį: visi krūtų audiniai buvo gerybiniai".

"Ketvirtą dieną po jos mastektomijų man buvo smagu rasti ją ne tik geros nuotaikos, trykštančią energija, bet ir (prie) dviejų sienų jos namuose, nukabinėtų naujai surinktais parengiamaisiais maketais kitam projektui, kurį ji režisuoja, - rašė chirurgė. - Jai kalbant, nuo jos krūtinės karojo šešios drenos, po tris kiekvienoje pusėje, pririštos prie elastinio diržo aplink jos liemenį".

Paskutinė operacija buvo atlikta balandžio 27 dieną - aktorės krūtys buvo atkurtos naudojant implantus. Pasak K.Funk, procedūra "praėjo itin gerai ir užbaigė jos operacijų kelionę".

"Krūties ir kiaušidžių vėžys gyvybių pareikalauja kasdien", - sakė K.Funk ir pridūrė: "Žinios ir veiksmai gali padėti užkirsti kelią pirmalaikei netekčiai tų, kurie mus myli ir kuriuos mes taip pat labai mylime".

A.Jolie taip pat papasakojo apie kelių etapų chirurginį gydymą, kurio pagrindinis elementas yra operacija, galinti trukti iki aštuonių valandų. Jos metu pašalinamas krūties audinys ir įdedamas laikinas užpildas.

Paskutiniu proceso etapu krūtys atkuriamos naudojant implantus, sakė ji ir pridūrė: "Per pastaruosius kelerius metus buvo daug šios procedūros patobulinimų ir rezultatai gali būti nuostabūs".

A.Jolie padėkojo B.Pittui už paramą, sakė, kad jiedu "sugebėjo rasti akimirkų drauge pasijuokti" ir kad dabar ji turi tik mažų randų, į kuriuos jos vaikai gali žiūrėti be baimės.

"Jie žino, kad juos myliu ir padarysiu visa, kad kuo ilgiau būčiau su jais", - rašė A.Jolie, kuri geriausios antrojo plano aktorės "Oskarą" 2000 metais gavo už vaidmenį filme "Mergina su trūkumais" (Girl, Interrupted).

"Kalbant asmeniškai, nesijaučiu esanti mažiau moteris. Jaučiuosi įgijusi galių (dėl to), kad padariau stiprų pasirinkimą, kuris jokiu būdu nemažina mano moteriškumo", - sakė aktorė.

A.Jolie, kuri yra gerbiama ir už savo JT humanitarinį darbą užsienyje, nurodė viešai prabilusi norėdama padėti kitoms moterims suprasti galimus pasirinkimus ir paraginti pareigūnus padėti moterims neturtingesnėse valstybėse gauti joms reikalingą gydymą.

"Dabar rašau apie tai, nes tikiuosi, kad kitos moterys gali turėti naudos iš mano patirties. "Vėžys" vis dar yra žodis, sukeliantis baimę žmonių širdyse, ... intensyvų bejėgiškumo jausmą", - rašė ji.