57 metų gydytojas Andrea Cozzolino buvo sulaikytas šią savaitę dėl įtarimų korupcija ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Paaiškėjo, jog prieš dvejus metus jis įkalbėjo 17 metų merginą nedaryti aborto, o mažylį išnešioti, kad jis galėtų vaiką atiduoti bevaikei porai.

Manoma, kad gydytojas merginai nepasakė, kad pora jam už vaiką sumokės 25 tūkst. eurų.

Mergina, pastojusi nuo savo bendramokslio, negalėjo pasinaudoti šalies sveikatos draudimo pinigais padengiama aborto procedūra dėl savo amžiaus ir nenoro leisti medikams susisiekti su jos tėvais, teigia Kazertos policijos vado pavaduotojas Alessandro Tocco.

Kol buvo išspręstos visos biurokratinės problemos, merginos nėštumas pasiekė šeštą mėnesį – laikas, kada, pagal Italijos įstatymus, dar buvo galima legaliai atlikti abortą, buvo pasibaigęs. Tada ji kreipėsi pas A. Cozzolino – buvo girdėjusi, jog jis atlieka nelegalius abortus.

Kai pareiškė, jog negali susimokėti 6 tūkst. eurų (20 tūkst. Lt), kurių už procedūrą pareikalavo medikas, gydytojas pasiūlė mažylį išnešioti ir nemokamai pagimdyti prestižinėje klinikoje, jeigu ji sutiks vaiką atiduoti bevaikei porai.

Pora – 54 metų vyras ir 48 metų moteris – gali būti apkaltinti pažeidę Italijos įsivaikinimo įstatymus.

Atrodo, jog ginekologas buvo viską labai kruopščiai suplanavęs. Jis pasirūpino, kad įsivaikinti mažylį norinti moteris būtų ligoninėje kaip tik tada, kai septyniolikmetė gimdys, kad vaikas iš karto būtų perduotas jai.

Tačiau po kelių mėnesių vaiko biologinė motina buvo sukrėsta pamačiusi, jog gimimo dokumentuose mažylis neįrašytas kaip jos.

Apimta panikos, ji surezgė istoriją esą pastojo, nes buvo išprievartauta. Tyrimo metu paaiškėjo, jog vaikas iš pirmosios poros buvo atimtas ir perduotas kitai šeimai.

Tyrėjai įrašė poros pokalbius su minėtuoju ginekologu, kuriuose jie reikalavo grąžinti pinigus. Gydytojas tvirtino, jog tai ne jo kaltė, ir tikino, jog planas žlugo, nes vietos sveikatos pareigūnai gimimo dokumentus užpildė labai greitai, jam dar nespėjus įsikišti.

A. Cozzolino pridūrė, jog negalėtų pinigų grąžinti, kad ir kaip norėtų, nes juos jau panaudojo skolų gražinimui.

Šalies ginekologų asociacija „L’Ordine dei Medici“ „Adnkronos“ naujienų agentūrai sakė, jog gydytojui laikinai atimta licencija, kaltintojų paprašyta suteikti daugiau informacijos, patvirtino jos atstovas Bruno Ravera ir pažymėjo, jog incidentas labai rimtas.

Daug besilaukiančių italių susiduria su sunkumais ieškodamos medikų, galinčių atlikti abortą pasibaigus įstatymo numatytam terminui. Kaip teigiama praeitų metų tuometinio sveikatos reikalų ministro Renato Balduzzi parengtoje ataskaitoje, šalyje abortų skaičius mažėja, nes vis daugiau gydytojų atsisako juos atlikti.