"Hawkingas prisidėjo prie akademinio pasaulio Izraelio boikoto ir pasitraukė iš Izraelio prezidentinės konferencijos "Pasitinkant rytojų 2013", globojamos prezidento Pereso", - sakoma pranešime.

Britanijos komitetas Palestinos universitetams, kuris palaiko akademinio pasaulio Izraelio boikotą ir nepritaria palestiniečių teritorijų okupacijai, nurodė, kad S.Hawkingas "atmetė kvietimą".

"Prisidėti prie boikoto yra jo nepriklausomas sprendimas, pagrįstas jo žiniomis apie Palestiną ir jo paties ten turimų akademinių kontaktų visuotiniu patarimu", - sakoma komiteto svetainėje.

Konferencijai pirmininkausiantis Israelis Maimonas pasmerkė šį S.Hawkingo sprendimą.

"Mūsų požiūriu, akademinis Izraelio boikotas yra netinkamas, žinoma, tam, kam laisvės dvasia yra žmogiškos ir akademinės misijos pagrindas", - sakoma jo pareiškime.

Birželio 18-20 dienomis vyksiančioje konferencijoje dalyvaus diplomatai, politikai ir akademinio pasaulio atstovai, o tarp būsimų pranešėjų minimas buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas ir amerikiečių dainininkė Barbra Streisand.