„Išvykdamas iš centrinės Amerikos Obama paleido virtinę įžūlių pastabų, užgaulių dalykų ... Jis duoda įsakymą ir savo palaiminimą fašistiniam dešiniajam sparnui pulti Venesuelos demokratiją“, - sakydamas kalbą pareiškė N. Maduro.

„(Tačiau) mes giname savo institucijas, taiką, demokratiją, Venesuelos žmones ... ir galime susėsti su bet kuo, net su didžiuoju velnių vadu: Obama“, - sakė socialistų prezidentas.

Šis užsipuolimas priminė N.Maduro pirmtako, velionio Hugo Chavezo tulžingas kalbas George‘o W. Busho adresu – be kitų įžeidimų, H. Chavezas šį buvusį JAV prezidentą buvo išvadinęs ir velniu.

Penktadienį lankydamasis Kosta Rikoje, B. Obama nesakė, ar JAV pripažįsta N.Maduro praėjusį mėnesį įvykusių Venesuelos prezidento rinkimų nugalėtoju.

Ispanų kalba transliuojamai JAV televizijai „Univision“ B. Obama sakė, kad visas regionas „stebėjo smurtą, protestus, opozicijos slopinimą“ po tų prieštaringai vertinamų balandžio 14-osios rinkimų.

50 metų N.Maduro 40-metį opozicijos lyderį Henrique Caprilesą įveikė - bent jau oficialiai - minimalia persvara. Rinkimai buvo surengti mirus kairiųjų lyderiui H. Chavezui.

Tačiau H. Caprilesas atsisakė pripažinti pralaimėjimą ir tvirtina, kad buvo pažeidimų. Jis oficialiai užginčijo rinkimų rezultatus.