Lėktuvas „Boeing 747-400“ gabeno automobilius ir kitą krovinį. Sprendžiant iš vaizdo medžiagos, nepanašu, jog jis nukrito per išpuolį ar ataką. Įraše matoma, kaip kildamas lėktuvas pakrypsta keistu kampu, o tada krenta žemyn visai šalia didžiulės karinės oro bazės – pagrindinio JAV logistikos centro Afganistane.

Pentagono pareigūnai katastrofos vaizdo įrašą, kuris buvo įkeltas į „YouTube“ ir „LiveLeak“ svetaines internete, pamatė antradienį. Kaip teigia JAV laivyno vadas Billas Speaksas, šiuo metu aukšti kariuomenės pareigūnai Afganistane aiškinasi, ar „vaizdo įrašas yra autentiškas“.

Kol kas lėktuvo katastrofos priežastis dar nenustatyta. Nepanašu, kad į lėktuvą būtų pataikiusi raketa ar kitas objektas. Atmetama ir piloto klaidos tikimybė, nes tokius manevrus lėktuvui kylant jie nuolat tobulina (ši taisyklė ypač galioja krovininių lėktuvų pilotams).

Už lėktuvą atsakinga bendrovė „National Air Cargo“ skelbia, jog nelaimė įvyko pirmadienį po pietų vietos laiku. Lėktuvas turėjo skristi į Dubajų Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Konkrečios informacijos apie krovinį bendrovė nepateikia.

„Neišgyveno nė vienas įgulos narys. Lėktuvas buvo krovininis, keleivių jame nebuvo“, - teigiama „National Air Cargo“ pranešime.