Danny neapdariai nuleido automobilio langą: taip prasidėjo baisiausias košmaras jo gyvenime, skelbia „El Mundo“.

Prie kino priėjęs jaunas vyras buvo Tamerlanas Carnajevas. Pro automobilio langą jis pats iš vidaus atsidarė dureles, įlipo į viršų ir parodė Danny savo pistoletą.

„Girdėjai sprogimą? Čia mano darbas“, - prisipažino teroristas ir paliepė kinui važiuoti į Votertauną, kur paėmė Džocharą Carnajevą, o į bagažinę susikrovė sprogmenis.

Danny su broliais Carnajevais praleido pusantros valandos – galiausiai jam pavyko pabėgti. Vaikino telefonas ir automobilio navigacinė sistema policijos pareigūnams padėjo susekti teroristus. Niujorko meras Michaelas Bloombergas ketvirtadienį pareiškė: būtent Danny pabėgimas sutrukdė įvykdyti dar vieną teroristinį išpuolį.

Baimindamasis teroristų bendrininkų keršto, Danny atsisako atskleisti savo tikrąjį vardą (Danny greičiausiai yra pravardė, kurią paprasčiau ištarti jo bičiuliams amerikiečiams). Kinams, dirbantiems su užsieniečiais, vadintis užsienietišku vardu – įprasta praktika.

Ir visgi kinas išdrįso duoti interviu „Boston Globe“ žurnalistui. Danny Amerikoje studijavo inžineriją, o baigęs mokslus būtent JAV nusprendė pradėti verslą.

Štai dar keletas įdomių detalių: T. Carnajevas elgėsi agresyviau už savo jaunesnįjį brolį. Jis Danny vis klausinėjo, ar jis prisimena jo veidą. Išgirdęs neigiamą atsakymą, teroristas pašaipiai pareiškė: 

„Tu, kaip ir baltieji, manot, jog visi juodukai panašūs vienas į kitą. O tu tikriausiai manai, kad ir visi baltieji vienodi“. Danny su teroristu sutiko ir akcentavo savo kilmę. Danny taip pat tikino, jog „kinai – labai geri musulmonų draugai“.

Galimybė pabėgti kinui atsirado Carnajevams panorus sustoti prie bankomato (jiems reikėjo prisipilti degalų, o degalinėje priėmė tik grynuosius). „Kairia ranka atsisegiau saugos diržą, dešine atsidariau duris, iššokau iš automobilio ir pasileidau bėgti“, - televizijai „Boston WCVB“ sakė kinas. Vyras pasislėpė degalinėje ir iškvietė policiją. Herojumi kinas savęs nevadina – jis tiesiog norėjo išsigelbėti.