"Praleidau pakankamai laiko kolonijoje... šeši mėnesiai yra pakankamas laikas", - teisėjui sakė N.Tolokonikova per jos paleidimo pirma laiko svarstymo posėdį, pranešė teisinių naujienų agentūra RAPSI.

Teoriškai 23 metų opozicijos aktyvistė ir elitinio Maskvos valstybinio universiteto filosofijos studentė N.Tolokonikova gali būti iš karto paleista.

2012 metais įvykęs N.Tolokonikovos ir dar dviejų feministinės pankgrupės "Pussy Riot" narių teismas buvo atsidūręs pasaulio dėmesio centre, paramą joms reiškė tokios žvaigždės kaip Madonna (Madona), Stingas ir Yoko Ono.

N.Tolokonikova dvejų metų kalėjimo bausmę už religinės neapykantos pakurstytą chuliganizmą atlieka drauge su kita grupės nare Marija Aliochina. Trečiai narei, Jekaterinai Samucevič, buvo skirta lygtinė bausmė.

N.Tolokonikova kolonijoje Mordovijos regione centrinėje Rusijoje skundėsi stipriais galvos skausmais.

Jos advokatė Irina Chrunova Zubovo Polianskio teisme įrodinėjo, kad N.Tolokonikovos penkerių metų dukrai Gerai reikia motinos.

"Ji turi šeimą, vaiką. Jos duktė ilgisi motinos. Ši šeima turi kaip galima greičiau susijungti, kad vaikas galėtų tinkamai vystytis", - sakė advokatė.

Gynyba taip pat perskaitė raginimą ją paleisti, kurį pasirašė keli garsūs teisių aktyvistai, tarp jų - veteranė Liudmila Aleksejeva ir teisių gynimo grupės "Memorial" vadovas Olegas Orlovas.

N.Tolokonikova teismui pateikė skundą dėl papeikimo, gauto už tai, kad nepasveikino vieno sargybinio, kai gulėjo kolonijos ligoninėje. Tas papeikimas gali sutrukdyti jai pasiekti paleidimą pirma laiko.

M.Aliochina pateikė prašymą paleisti ją pirma laiko, kuris turi būti svarstomas gegužės mėnesį, tačiau jos prašymas tikriausiai nebus patenkintas, nes ji savo kolonijoje yra gavusi du papeikimus.