Per išpuolį žuvo trys ir buvo sužeisti 264 žmonės, informuoja telegraph,co.uk.

„Tai buvo nuotolinis valdymo pultelis žaisliniams automobiliams, – sakė Žvalgybos komiteto vadovas Dutchas Ruppersbergeris. – Man dabar aišku, o ir jaunesnysis brolis (Džocharas Carnajevas – red. past.) sakė, jog perskaitė žurnale „Inspire“, kaip pasigaminti bombą.“

Žurnalą „Inspire“ leido „Al Qaedos“ padaliniui priklausantis dvasininkas iš Jemeno Anwaras al Awlakis. Vėliau jis žuvo per išpuolį JAV.

D. Ruppersbergerio teigimu, straipsnis žurnale vadinosi „Kaip pasigaminti bombą mamos virtuvėje“.

Prietaisai buvo gana primityvūs, juos susprogdino su keliais blokeliais sprogmenų.

Policijos duomenimis, balandžio 15 d. prie finišo linijos Bostono maratone du broliai – Tamerlanas ir Džocharas Carnajevai padėjo ir susprogdino dvi savadarbes bombas.

Tamerlanas Carnajevas (26 m.) žuvo per susišaudymą su policija, o Džocharas Carnajevas (19 m.) guli ligoninėje Bostone ir teikia informaciją teisėsaugininkams.

D. Ruppersbergeris patvirtino, kad bent jau dalis per išpuolį panaudotų sprogmenų buvo pirkti fejerverkų parduotuvėje Naujajame Hampšyre.

„Vienas iš brolių, vyresnysis, nuėjo į parduotuvę Naujajame Hampšyre <...> ir paprašė stipriausių sprogmenų, kad būtų kuo didesnis sprogimas“, – sakė D. Ruppersbergeris.

Po susišaudymo su policininkais likęs gyvas įtariamasis paspruko, bet vėliau jį rado pasislėpusį kateryje vieno namo galiniame kieme. Teisėsaugininkams pavyko įtikinti jį pasiduoti.

Kol vyksta tyrimas, anonimu panorėjęs likti policininkas papasakojo, kad kateryje jokio ginklo nerado, nors anksčiau Bostono policijos komisaras Edas Davisas pranešė, kad iš katerio šaudė.

Naujausias žinias apie įtariamus Bostono maratono sprogdintojus skaitykite čia: