Pieras Luigis Bersani teigė, kad atsistatydins iš Demokratų partijos (PD) vadovų, vos tik bus išrinktas naujas šalies vadovas. Taip pat atsistatydino PD prezidentė Rosy Bindi. Chaosas ir susiskaldymas didžiausioje parlamento partijoje padidino netikrumą dėl to, ar vyriausybė galiausiai bus suformuota.

Bendrą chaosą palaikė ir tai, kad P. Bersanis ir centro dešiniųjų lyderis Silvio Berlusconi šeštadienį susitiko su dabartiniu prezidentu Giorgio Napolitano. Italijos žiniasklaida spėja, kad jie norėjo paprašyti prezidentą vadovauti antrą kadenciją, nors 87-metų prezidentas keletą kartų pabrėžė, kad jis neketina taip elgtis.

Šeštadienį, įsibėgėjus penktajam balsavimui, tapo aišku, kad ir šį kartą prezidentas išrinktas nebus. PD rinkėjai nepranešė, kaip jie balsuos po to, kai penktadalis jų sukilo ir penktadienį nepalaikė P. Bersanio kandidato. Ankstesnis kandidatas taip pat slaptu balsavimu nebuvo išrinktas. Kandidatas turi gauti 504 balsus iš visų 1007 rinkėjų, kuriuos sudaro dveji parlamento rūmai ir 58 regionų atstovai. Kasdien įvyksta po du balsavimus.